EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Belföld

Sérülten is segíteni akart a hős túlélő

Súlyos sérülései ellenére is válságos állapotban lévő társán segített Tóth Péter tűzszerész, akit a fővárosi Honvéd kórházban ápolnak. Barátnője a hír hallatán rohant hozzá, mire a műtétre várakozó tűzszerész gyorsan megkérte a kezét.

A Honvédelmi Minisztérium hírzárlatot rendelt el a hortobágyi tragédiával kapcsolatban, csak annyit tudni, hogy július 1-jén a Hortobágyi Nemzeti Parkban, ahol a tűzszerészek sorra emelték ki és hatástalanították a világháborús lövedékeket, repeszeket, az egyik felrobbant, kioltva négy katona életét. Hogy mi indította be a detonációt, még független szakértő vizsgálja.

Fotó: Honvédelmi Minisztérium

Fotó: Honvédelmi Minisztérium

A robbanás után két túlélőt találtak, egyikük, Tóth Péter főtörzsőrmester súlyosan megsebesült, a hasát és a karját repesz találta el, a szeme is megsérült. A tragédia helyszínétől távolabb tartózkodó társa egy verset osztott meg Facebook-oldalán, amelyben rímekbe szedve meséli el az ott történteket. E szerint Péter fájdalmai ellenére is a válságos állapotban lévő társában próbálta tartani a lelket.

tűzszerész_2
Hamarosan jön értünk a helikopter, hazamegyünk! Ilyen gyorsan még soha nem voltál Pesten! Elvisznek bennünket, meggyógyulunk mindketten!” – idézte a tűzszerész Pétert versében, amelyből kiderül az is, hogy mielőtt a helikopter megérkezett, társának leállt a szíve. Bár bajtársai próbálták újraéleszteni, már nem tudták megmenteni az életét. A Lokál úgy tudja, Tóth Péter csupán öt méterre távolodott el a többiektől, amikor a bomba felrobbant, csodaszámba megy, hogy túlélte. A baleset hírére Péter barátnője berohant a kórházba, ahol a főtörzsőrmester még a műtét előtt megkérte a kezét.

Kapcsolódó Cikkek

 • 20 fok körüli meleg is lehet a héten!

  20 fok körüli meleg is lehet a héten!

  A következő napokban általában borús, felhős lesz az ég, néhol esőre is készülni kell, de enyhe lesz az időjárás, több helyen 20 Celsius-fok körül alakulhatnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

 • 1956-os villamosok közlekednek Budapesten

  1956-os villamosok közlekednek Budapesten

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára emlékezve két különjárati, három kocsis, Ganz UV korhű villamost állít forgalomba a fővárosban október 22.

 • Megemlékezések, koncertek, megmozdulások a hatvanadik évfordulón

  Megemlékezések, koncertek, megmozdulások a hatvanadik évfordulón

  Országszerte megemlékezéseket, koszorúzásokat, este ünnepi koncertet, díszelőadást tartanak az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 60. évfordulóján. A központi rendezvények a Parlament előtti zászlófelvonással kezdődnek, majd ugyanitt a díszünnepségen a magyar kormányfő és a lengyel államfő mond beszédet.