EUR: 305,20 Ft
CHF: 276,93 Ft
2017. július 24., hétfő
Kinga, Kincső

Belföld

Sérülten is segíteni akart a hős túlélő

Súlyos sérülései ellenére is válságos állapotban lévő társán segített Tóth Péter tűzszerész, akit a fővárosi Honvéd kórházban ápolnak. Barátnője a hír hallatán rohant hozzá, mire a műtétre várakozó tűzszerész gyorsan megkérte a kezét.

A Honvédelmi Minisztérium hírzárlatot rendelt el a hortobágyi tragédiával kapcsolatban, csak annyit tudni, hogy július 1-jén a Hortobágyi Nemzeti Parkban, ahol a tűzszerészek sorra emelték ki és hatástalanították a világháborús lövedékeket, repeszeket, az egyik felrobbant, kioltva négy katona életét. Hogy mi indította be a detonációt, még független szakértő vizsgálja.

Fotó: Honvédelmi Minisztérium

Fotó: Honvédelmi Minisztérium

A robbanás után két túlélőt találtak, egyikük, Tóth Péter főtörzsőrmester súlyosan megsebesült, a hasát és a karját repesz találta el, a szeme is megsérült. A tragédia helyszínétől távolabb tartózkodó társa egy verset osztott meg Facebook-oldalán, amelyben rímekbe szedve meséli el az ott történteket. E szerint Péter fájdalmai ellenére is a válságos állapotban lévő társában próbálta tartani a lelket.

tűzszerész_2
Hamarosan jön értünk a helikopter, hazamegyünk! Ilyen gyorsan még soha nem voltál Pesten! Elvisznek bennünket, meggyógyulunk mindketten!” – idézte a tűzszerész Pétert versében, amelyből kiderül az is, hogy mielőtt a helikopter megérkezett, társának leállt a szíve. Bár bajtársai próbálták újraéleszteni, már nem tudták megmenteni az életét. A Lokál úgy tudja, Tóth Péter csupán öt méterre távolodott el a többiektől, amikor a bomba felrobbant, csodaszámba megy, hogy túlélte. A baleset hírére Péter barátnője berohant a kórházba, ahol a főtörzsőrmester még a műtét előtt megkérte a kezét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magabiztos fölénnyel vezet a Fidesz

  Magabiztos fölénnyel vezet a Fidesz

  Ha most vasárnap lenne választás, a 2014-es voksolással közel azonos eredmény születne, ami egyértelmű pozitív visszajelzés a kormánypártoknak – mondta Fodor Csaba az Origónak a Fidesz-KDNP első félévét értékelve.

 • Lángoltak az olajtartályok a Békés megyei Ecsegfalván

  Lángoltak az olajtartályok a Békés megyei Ecsegfalván

  Eloltották az égő olajtartályokat a Békés megyei Ecsegfalván, a tűzoltók már a füst elfojtásán dolgoznak, majd elvégzik a környezeti kármentesítését – tájékoztatta hétfő reggel a műveletet irányító Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

 • Kevés lesz az idén a jó minőségű hazai alma

  Kevés lesz az idén a jó minőségű hazai alma

  Átlagos vagy annál is kisebb mennyiségű almára számítanak a szakemberek a nyár végi, őszi szüret eredményeként, a termés minősége pedig európai viszonylatban igen gyatra: kétharmad körüli az ipari alma aránya (aminek 80 százalékát a sűrítménygyártók vásárolják fel), és csak a maradék az étkezési minőségű – írta a Világgazdaság hétfőn.