2017. december 13., szerda
Luca, Otília

Extra

Somló Tamás százéves édesanyja miatt titkolózik

Úgy tűnik, Somló Tamás állapota nem romlott az elmúlt napokban. Bizakodnak az orvosok és barátok, a család azonban továbbra is elzárkózik attól, hogy bármit is mondjon. Kóbor János szerint Somló százéves édesanyját szeretné óvni a hallgatással.

Fotó: TV2

Fotó: TV2

Somló Tamás állapota az elmúlt néhány hétben bizakodásra adhat okot. A zenész május óta egyáltalán nem fogadott látogatókat, saját családján kívül nem engedett magához közel senkit, még zenésztársait sem. Két héttel ezelőtt azonban a Lokál beszélt egy közeli ismerőssel, aki éppen Somlóhoz igyekezett. – A gyerekei rendszeresen látogatják, már kicsivel több időt töltenek mellette – mondta akkor a férfi, aki talpig fehérben megtévesztően hasonlított egy orvosra, de állítása szerint közeli ismerősök a zenésszel.


– Természetesen én is csak annyit tudok, amennyit Tamás orvosai egy érdeklődőnek elmondhatnak. Borzasztóan aggódom érte – kezdte Kóbor János a Lokálnak, aki bízik barátja állapotának javulásában. – Azt mondták nekem, hogy hála istennek, ha nem is azt mondom, hogy rendben van, de nem romlott az állapota. Úgy néz ki, hogy kicsit stabilabb. Felügyelet alatt van persze, de nem kell kórházban lennie és otthon nyugodtabb környezetben lábadozhat – mondta Kóbor János, aki szerint Somló Tamás a hallgatással édesanyját is szeretné megvédeni. –Tamás anyukája már százéves, az ő egészségének sem tenne jót, ha mindenhol a fia betegségéről olvasna. Amellett, hogy Tamás nem szeretné, ha mindenki az állapotáról beszélne, biztosan van a hallgatása mögött egy az édesanyját védő reakció is – mondta. – Korábban is volt hasonló betegsége, abból kilábalt. Most ugyan nagyobb a baj, mint ezelőtt bármikor, de reményt keltőek a hírek, és borzasztóan bízom abban, hogy sikerül felépülnie. Több gyógyszert is kipróbáltak az orvosok, ezt is tudom, talán használnak is, de Tamás élni akarása szerintem rengeteget segít, mint ahogy az is, hogy nyugalomban lehet. Az pedig, hogy a családja ennyire mellette áll, óriási erőt ad neki –mondta Kóbor.

Sztár főzőverseny a Shakespeare Étteremben.rnA képen Somló Tamás partnerével

Somló Tamás partnerével, a Sztár főzőversenyen, a Shakespeare Étteremben

Somló Tamást májusban súlyos csuklási rohamok kezdték gyötörni, később kórházba is került, egy gyerekeknek szánt jótékonysági koncert miatt azonban összeszedte minden erejét és újra színpadra állt. Ezután arról szóltak a hírek, hogy a zenész közel 45 kilóra fogyott, első felesége, Léna és kedvese, kislányának édesanyja, Gyöngyvér vannak mellette éjjel-nappal. Akkor még csak a családja látogathatta, az elmúlt időben azonban a legközelebbi barátait is közel engedte.


Vidéki villában akar új életet kezdeni

A zenész betegsége előtt új életet akart kezdeni egy vidéki villában Gyöngyvérrel. Állapota miatt azonban a felújítási munkálatok megszakadtak, teljesen ellepte a zöld a ház környékét. Néhány hete viszont már az udvart is rendbe tették.

Somló Tamás villája Budakalászon. 2016.06.21 Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Somló Tamás villája Budakalászon. 2016.06.21 Fotó: Csudai Sándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Idén is kihirdette a Hollywoodi Filmesek Céhe az általuk legjobbnak ítélt színészi alakításokat. A jelöltek között ott van a favoritnak számító Gary Oldman, Timothee Chalamet , Judi Dench és Sally Hawkins is, de olyan meglepetés jelöltek is befértek a listába, mint Steve Carrell és Woody Harrelson is.

 • Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Idén két huszonéves is hazaviheti élete első Oscar-díját a világ filmkritikusai szerint. A kétszeres Oscar-jelölt Saoirse Ronan és az újonc Timothée Chalamet számtalan díjat nyertek már az idei díjátadó szezonban, legutóbb a Chicago-i Filmkritikusok díját.

 • Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Szerdán mutatták be a magyar mozik a Star Wars-saga legújabb, immár VIII. részét. Az utolsó Jedik máris minden rekordot megdöntött, a hazai forgalmazók szerint az űreposz korábbi filmjei közül egyikre sem kel el ennyi jegy már elővételben.

 • A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  Talán az eddigi legerősebb mezőny jött össze a jövő évi versenyre A Dal történetében. Erről két zsűritag, Frenreisz Károly és Mező Misi beszélt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.