2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

Spéder és Stumpf titkos találkozója

Mióta Spéder Zoltán bankárnak meggyűlt a baja a rendőrséggel, egyre több barátjával rúgja össze a port. Betartott Lázár János miniszternek, Simicska Lajost pedig lehallgathatta. Spédernek azért maradtak cimborái, most éppen Stump István alkotmánybíróval kavar.

Együtt látták Spéder Zoltán bankárt és Stumpf István alkotmánybírót – erről a Pestisrácok.hu számolt be. A találkozó azért érdekes, mert Spéder körül mostanában balhé balhét követ: az érdekeltségébe tartozó FHB Bank ellen a rendőrség nyomoz, budai villájában házkutatást tartottak, a szintén az ő tulajdonában álló Index internetes lap kiadójához pedig az adóhatóság szállt ki. Mi dolga volt tehát az alkotmány egyik őrének a súlyos vádakkal szembenéző Spéderrel?


Stumpf és Spéder kapcsolata nem új keletű. Néhány éve a Magyar Narancs írta meg, hogy a két férfi üzletel egymással, Stumpf ugyanis havi egymillió forintért bérelt egy háromszintes villát a budapesti Rózsadombon, történetesen éppen egy Spéderhez köthető cégtől. Stumpf 2010-ben meg is vásárolta a szóban forgó vállalkozást, óriásit szakítva az üzleten. A palota ugyanis akkor 250 millió forintot ért, az azt tulajdonló céget viszont pontom 4 millió forintért vette át Spédertől Stumpf.

Stumpf István egyébként is érdekes figura. Még 2010-ben nevezték ki alkotmánybírónak, tisztsége 2019-ig szól. Azt pletykálják, megromlott a viszonya az őt jelölő kormánypártokkal, mert nem őt tették meg a testület elnökének. Tény, Stumpf az utóbbi időben többször is látványosan beszólt a kormánynak. Úgy tudjuk, az alkotmánybíró nem csupán Spéderrel van jóban, hanem Simicska Lajossal is, akivel legutóbb idén áprilisban látták tárgyalni egy dunai hajón.


A bankár ráadásul mostanában nem túl hálás társaság. Az őt közeli barátjának tartó Lázár János miniszterrel folytatott beszélgetéseit például titokban diktafonra vette, de az Origo.hu szerint közeli munkatársait is lehallgatta, sőt, Simicska Lajos oligarcháról is készített hangfelvételeket. Ez utóbbi nagyon furcsa, mert úgy tűnt, amióta a két milliárdosnak megromlott a viszonya a kormánnyal, ők meglehetősen egymásra találtak. A Magyar Nemzet- és Hír Tv-tulajdonos Simicska például a napokban jelentette be, hogy megvédi a Spéder-féle Indexet a kormányoldaltól. Azt már nem tette hozzá, hogy a mentőakciót úgy tervezte, hogy ő maga vásárolja ki Spédert a médiájából, hiszen a hírek szerint vásárlási opciója is van a portálra.

spéder-stumpf1spéder-stumpf2spéder-stumpf1simicska-lajos-origo2

Kapcsolódó Cikkek

  • Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Nagymenő vagy kicsinyes alak? Jövőbelátó zseni vagy gazember? – 43 éves korában végezték ki brutálisan Fenyő Jánost. Életében is megosztó személyiség volt, akadtak akik rajongtak érte, míg mások egyenesen gyűlölték.

  • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.