EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Belföld

Spéder Simicskát is lehallgathatta

Budapest, 2012. október 16.
Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke (b), Spéder Zoltán, az FHB Bank igazgatóságának elnöke, a Közép Európai Média és Kiadó Szolgáltató Zrt. elnöke (k) és Chikán Attila közgazdász, egyetemi docens (j) beszélgetnek a portfolio.hu által szervezett Budapesti Gazdasági Fórumon a Hilton Budapest Hotelben 2012. október 16-án.
MTI Fotó: Kovács Attila

Beosztottai és munkatársai mellett Simicska Lajos nagyvállalkozót, a Magyar Nemzet tulajdonosát is lehallgatta Spéder Zoltán, az Index tulajdonosa – tudta meg az Origo.

Az Origo információi szerint nem igaz, hogy Orbán Viktorral és Rogán Antallal folytatott beszélgetések is szerepelnek azokon az adathordozókon, amelyeket a házkutatások során foglalt le a rendőrség Spédernél. A portál a lehallgatással kapcsolatban kereste a rendőrséget is, de egyelőre még nem érkezett válasz.

Spéder Zoltán lakásán még június közepén tartottak házkutatást. A hatóságok az FHB és az állami cégek kapcsolatáról kerestek iratokat, mivel feltételezéseik szerint ezeken az ügyleteken milliárdokat vesztett az állam.

A Népszava pedig úgy értesült, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel folytatott beszélgetések is szerepelnek a lefoglalt hangfelvételeken.

Kapcsolódó Cikkek