2018. január 16., kedd
Gusztáv

Extra

Súlyos balesetet szenvedett a királynőjelölt

Sportbalesetet szenvedett a Sarka Kata nevével fémjelzett Magyarország Szépe verseny egyik éremesélyese, Somossy Barbara. A szerkesztő-riporterként dolgozó 23 éves szépséget két alkalommal is súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani. 

Barbara igazi sportolócsaládba született: édesapja Somossy József Európa-bajnok, világkupagyőztes vízilabdázó, édesanyja huszonötszörös magyar bajnok ritmikus sportgimnasztikázó. Nem meglepő, hogy tanulmányai mellett egészen kicsi korától kezdve nagy hangsúlyt kapott a testnevelés: tíz évig teniszezett és röplabdázott, az igazi szenvedélye azonban mindig is a díjugratás volt. A nem veszélytelen sportágban több alkalommal is súlyosan megsérült a szépségkirálynő-jelölt, és kis híján maradandó sérüléseket szenvedett.


– Az egyik díjugratóversenyemen a három akadály közül a középső átugrásánál torpant meg a ló. Elestünk, és a súlyos akadály rám zuhant. Agyrázkódást szenvedtem és csúnyán összetörtem magam, hetekig be voltam gipszelve. Egy másik alkalommal egy rossz mozdulat következtében rám esett a ló. Egész szerencsésen megúsztam a több száz kilós találkozást, csupán a csípőcsontom repedt meg, de végződhetett volna sokkal rosszabbul is. A súlyos balesetek ellenére továbbra is nagyon szeretem a sportágat, és természetesen a lovakat is – mesélte az azóta szerkesztő-riporterként dolgozó Barbara.

Vajon egy komoly szinten sportoló, fiatal újságíró lány miért vállalkozik arra, hogy egy szépségversenyen mérettesse meg magát?


– Az egyik nagyon kedves barátnőm biztatott. Évek óta mondogatta nekem, rágta a fülemet, hogy induljak már el, mert itt a helyen, de nekem  a szépségről egészen más elképzeléseim vannak. Szerintem az a nyerő, aki spontán, akinek egyedi, különleges karaktere van, és úgy gondolom, hogy ez a verseny pont az ilyen lányokat keresi. Végül annyit gondolkodtam rajta, hogy majdnem lecsúsztam a jelentkezésről, és alig tíz perccel a határidő előtt küldtem el az adataimat – mesélte Barbi, akit reméli, hogy bejut a július 17-i döntőbe, amit élőben közvetít a Duna TV.

Köztük van a nyertes! 

A Magyarország Szépe produkció idei első, hivatalos sajtótájékoztatója. Az eseményen bemutatták azt a 20 szépséget, akiket az elő-és a középdöntőn a szakmai zsűri kiválasztott. A döntőt a Duna Televízió közvetíti 2016. július 17- én, egy nagyszabású gálaműsor keretében. 2016.06.30 Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Több mint 900 versenyző közül választották ki a zsűritagok azt a 20 lányt, aki előtt ott az esély, hogy elnyerje 2016 legszebb magyar lányának címét, és képviselje országunkat a következő világversenyen.

– Elképesztően erős a mezőny, mindegyikük gyönyörű. Szerintem nagyon szoros és izgalmas verseny vár ránk – mesélte versenytársairól Barbara.

A Magyarország Szépe produkció idei első, hivatalos sajtótájékoztatója. Az eseményen bemutatták azt a 20 szépséget, akiket az elő-és a középdöntőn a szakmai zsűri kiválasztott. A döntőt a Duna Televízió közvetíti 2016. július 17- én, egy nagyszabású gálaműsor keretében. A képen az egyik szépségkirálynő jelölt látható: Somossy Barbara. 2016.06.30 Fotó: Mészáros Diána

A Magyarország Szépe produkció idei első, hivatalos sajtótájékoztatója. Az eseményen bemutatták azt a 20 szépséget, akiket az elő-és a középdöntőn a szakmai zsűri kiválasztott. A döntőt a Duna Televízió közvetíti 2016. július 17- én, egy nagyszabású gálaműsor keretében. A képen az egyik szépségkirálynő jelölt látható: Somossy Barbara. 2016.06.30 Fotó: Mészáros Diána

Kapcsolódó Cikkek

 • Megérezte édesanyja halálát Szulák Andrea

  Megérezte édesanyja halálát Szulák Andrea

  Szulák Andrea mindig is különös kapcsolatot ápolt édesanyjával, halálának pillanatát is megérezte, igaz a színésznő akkor épp a Funny Girl címszerepében állt a színpadon.

 • Oszter Sándor: Kétszer is meghaltam

  Oszter Sándor: Kétszer is meghaltam

  Oszter Sándor manapság a bírósági ügyei és tórendszere körüli balhék miatt szokott a címlapokra kerülni, de a színésznek mindig is kalandos volt az élete.

 • 44 évesen pózol bugyiban Heidi

  44 évesen pózol bugyiban Heidi

  Egy szál bugyiban reklámozza a német Topmodell leszek! című új műsorát Heidi Klum. A 44 éves szupermodellnek nincs takargatnivalója, és annyira dögös, hogy fiatal kolléganői csak irigykedhetnek rá.

 • 12 évesen molesztálták Eliza Dushkut

  12 évesen molesztálták Eliza Dushkut

  Szexuális zaklatás áldozatává vált Eliza Dushku James Cameron 1994-es Két tűz között című film forgatásán. Zaklatója nem más volt, mint Arnold Schwarzenegger kaszkadőrkoordinátora, Joel Kramer volt, aki hosszú évtizedeken át dolgozott Schwarzenegger dublőreként.