2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb XVI.kerület

Szárnyalnak a Sólymok

A XVI. kerületben működő FC Budapest 2008-ban alakult. A labdarúgó-palánták nevelésével foglalkozó klub kifejezetten olyan „otthont ” keresett, ahol egyrészt nincs első osztályú csapat, másrészt az önkormányzat tudja segíteni a munkájukat.
16ker_solymok2

A csapat Franciaországban is járt, ahol találkozott az egykori francia válogatott Mikael Silvestre-vel

Czuk Henrik UEFA A licenccel rendelkező futballedző korábban a Dalnoki Akadémiát vezette, ám 2008-ban gondolt egy merészet és létrehozta az FC Budapestet, vagy ahogy mindenki ismeri őket, a Budapesti Sólymokat.
– Valóban fontos volt számunkra, hogy ne legyen a közelben első osztályú klub, hiszen az óriási elszívó erővel bír – mondta lapunknak Czuk Henrik, aki hozzátette, bár elég szűkösen élnek, a sikerek nem kerülik el őket.
– Nagyon hálásak vagyunk a kerületi önkormányzatnak, hiszen négy éve az ő Bátony utcai sporttelepük az otthonunk, ahol semmire nem lehet egy rossz szavunk sem. Hét éve már, hogy létezünk, és bár behatároltak a lehetőségeink, azért igyekszünk évről évre fejlődni.
A klub kifejezetten az utánpótlás-nevelésre fókuszál, jelenleg 75 gyerek futballozik Czuk Henrik és edzőtársai vezetésével.
16ker_solymok

Czuk Henrik egykori játékosa, Bíró Bence sokat reklámozza a csapatot


– A legnagyobb sikerünk az, hogy még létezünk. Nem könnyű fennmaradni egy kis egyesületnek a mai világban. Ami a szakmai részt illeti: mivel szerencsére nagyon jó nemzetközi kapcsolattal rendelkezünk, rendszeres résztvevői vagyunk Európa magas színvonalú gyermektornáinak, amelyeken sokszor erőn felül teljesítünk. Nem mellesleg mi rendezzük Magyarország 12 éven aluliaknak kiírt legrangosabb tornáját, a Future Cup Budapestet, valamint a 14 éves korosztály számára kiírt Húsvéti Kupát is.
Bár még csak hétéves a klub, Czuk Henrik nagyon büszke arra, hogy már van olyan játékosuk, aki felnőtt profi szerződést kapott.– Végh Gábor a Zalaegerszeg NB II-es csapatának tagja, de munkánkat igazolja, hogy Skribek Alen szerepelt már a 15 évesek válogatottjában és a Ferencváros igazolta le tőlünk. Két reklámarcunk – akik szintén az én játékosaim voltak –, az NB I-be jutott Gyirmót játékosa, Szekeres Adrián, illetve a Vitória SC játékosa, Bíró Bence nagy segítség számunkra, hiszen baráti alapon népszerűsítik a klubot. Célunk a további fejlődés. Közeli terv, hogy olyan fiatal edzőkollégákat találjunk egyesületünk számára, akik már az új gondolkodásban és a foci iránti teljes elhivatottságukban tudják gyakorolni munkájukat és átadni tudásukat a nálunk focizó fiataloknak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.