EUR: 310,25 Ft
CHF: 258,82 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb VII.kerület

Szemétből állt össze A kedvenc fám

A világ legnagyobb italos kartondobozokból álló mozaikképét készítette el az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) a Madách téren, több mint 3500 tejes- és gyümölcsleves doboz felhasználásával. A hulladékból készült 58 négyzetméteres műalkotás megépítésével az IKSZ új Guinness-rekordot állíthat fel, amellyel az italos kartondobozok szelektív gyűjtését és újrahasznosítását kívánja népszerűsíteni.

A világ legnagyobb italos kartondobozból álló mozaikképét készíti el az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés, mintegy 3.500 tejes és gyümölcsleves italos kartondoboz felhasználásával. 2016.06.23 Fotó: Csudai Sándor

58 négyzetméternyi “szemét” Fotó: Csudai Sándor

A mozaik képének alapjául szolgáló rajzot egy általános iskolások számára kiírt rajpályázaton több mint 220 gyermekrajz közül választotta ki az IKSZ, így a Guinness-rekordkísérlet alapját a kilencéves Kiss Bence, berettyóújfalui kisfiú A kedvenc fám című alkotása adta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.