EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb X.kerület

Szép és korszerű lett a kardiológia

Felújították és korszerűsítették a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet kardiológiai intenzív egységét. Bodnár Attila főigazgató közlése szerint az osztályon ezentúl korszerűbb műszerekkel és jobb munkakörülmények között dolgozhatnak az orvosok és ápolók, emellett a betegek számára is komfortosabb lett a részleg.

Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Intenzív Coronaria Labor átadása, kórház, beteg (Fotó: Máté Krisztián)

Jól felszerelt kardiológiai osztály szolgálja a betegek gyógyulását (Fotó: Máté Krisztián)

Ez azért fontos, mert a kórház hatszázezer ember ellátásáért felel az invazív, vagyis szívkatéteres beavatkozásokat és a diagnosztikát illetően  hangsúlyozta. Bár a részleg mindig tele van, mindenkit el tudnak látni, ezt a megfelelő orvoslétszám is biztosítja: az osztályon 19 főállású kardiológus dolgozik  jegyezte meg a főigazgató az M1 műsorában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.