2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb X.kerület

Szép és korszerű lett a kardiológia

Felújították és korszerűsítették a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet kardiológiai intenzív egységét. Bodnár Attila főigazgató közlése szerint az osztályon ezentúl korszerűbb műszerekkel és jobb munkakörülmények között dolgozhatnak az orvosok és ápolók, emellett a betegek számára is komfortosabb lett a részleg.

Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Intenzív Coronaria Labor átadása, kórház, beteg (Fotó: Máté Krisztián)

Jól felszerelt kardiológiai osztály szolgálja a betegek gyógyulását (Fotó: Máté Krisztián)

Ez azért fontos, mert a kórház hatszázezer ember ellátásáért felel az invazív, vagyis szívkatéteres beavatkozásokat és a diagnosztikát illetően  hangsúlyozta. Bár a részleg mindig tele van, mindenkit el tudnak látni, ezt a megfelelő orvoslétszám is biztosítja: az osztályon 19 főállású kardiológus dolgozik  jegyezte meg a főigazgató az M1 műsorában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.