EUR: 308,20 Ft
CHF: 281,56 Ft
2017. május 23., kedd
Dezső

Extra

Szívinfarktus miatt halt meg Zsófi a Martfeszten

Ma búcsúztatják a szlovákai Ekecsen azt a fiatal lányt, aki hétvégén halt meg a Martfeszt fesztiválon. Az Eb-ezüstérmes karatés Zsófi anyukája, Márta könnyek között mesélte el a Lokálnak, hogy szívinfarktus okozta a tragédiát.

Érthetetlen tragédia! A mentők másfél órán át hiába küzdöttek a 16 éves Kovács Zsófi életéért. A fiatal felvidéki lány már hetek óta azt várta, hogy a Martosi Szabadegyetem (Martfeszt) fesztiválon végre kikapcsolódjon, élvezze a koncerteket, a buli azonban sajnos tragikus véget ért szombatra virradó éjjel. A fesztivált azonnal félbehagyták és az összes további programot lemondták.

kovacs zsofi4

Kovács Zsófi önvédelmi kurzust is tartott fiatal lányoknak

– Annyira fáj, hogy el sem tudom mondani. A lányom volt a mindenem, nem ismerek nála jobb embert – mesélte könnyek között a Lokálnak Zsófi anyukája.

– Zsófi alig várta ezt a pár napot, végig sátraztak a barátnőjével. A Martfeszten egyébként egész nap előadások vannak, este pedig koncertek. Csütörtökön egy helyben végigállta a Phoenix RT és a Tankcsapda koncertjeit, imádta őket. Állítólag már akkor éjszaka sem érezte jól magát, de nem tulajdonítottak neki nagy jelentőséget. Kiment a levegőre és jobban lett. Másnap napközben vele voltam, vittem neki palacsintát is. Nem maradtam vele estig, ő pedig elég hamar, nyolckor elment aludni, mert megint rosszul érezte magát. Nem engedte, hogy felhívjanak, mert azt gondolta, hogy az alvás ismét jót tesz. Nem akarta, hogy feleslegesen aggódjak. A barátnője talált rá később, és a mentők sajnos hiába küzdöttek az életéért. Nemrég kiderült, hogy hátsó fali szívinfarktusa volt. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ezt mi váltotta ki – mondta Márta, aki úgy gondolja, Zsófi korábbi betegségének nem volt köze a tragédiához.

Ezüstérmes lett az Eb-n

Zsófi tavaly decemberben a lengyelországi Tarnowskie Góryban rendezett Európa-bajnokságon az U16-os korosztályban lett ezüstérmes. A kjokusin karate sportág ígéretes tehetsége volt. Már több mint nyolc éve karatézott és bár eleinte lassabban jöttek az eredmények, ma már harminc kupa sorakozik a szobájában. Mindig a legjobb akart lenni és az Eb volt első nagyobb versenye.

– Korábban egy hónapot kimaradt az iskolából is, mert mononukleózisa volt. Ezt fertőző mirigyláznak is nevezik, ami megtámadja a májat és a lépet is. De abból kigyógyult, június közepén voltunk kontrollvizsgálaton és minden rendben volt. Mivel sportgimnáziumba járt, ezért kötelező EKG-vizsgálat is volt, de az nem mutatta ki, hogy gond lenne a szívével – magyarázta Márta. Az asszony úgy gondolja, Zsófi biztosan nem fogyasztott drogot, felelősségteljes lány volt, tele tervekkel.

– Szerzett magának nyári munkát, mert minden vágya az volt, hogy ősszel elmehessen az osztályával Párizsba. Önvédelemre tanította a fiatal lányokat és mindig kereste a lehetőséget, hogy segíthessen – tette hozzá az anyuka, aki nagyon hálás a település volt lelkészének, Sándor atyának is.

– Mire felhívtam, hogy mi történt, már szervezte, hogy Zsófi kedvenc együttese, a Phoenix RT fellépjen a mai megemlékezésen, ami hétkor kezdődik a szomszédos településen, Szilason. A búcsúztatás pedig itt, Ekecsen lesz fél négykor. Próbálok rá felkészülni lelkileg, de nagyon nehéz lesz. A lányom nem volt mélyen vallásos, Sándor atya támogatta, amikor meghalt az édesanyám. Zsófit ez nagyon mélyen érintette, teljes letargiába esett, az atya azonban átsegítette a nehezén.

– Vasárnap Böjte Csaba atya is eljött volna a Martfesztre, úgy terveztük Zsófival, hogy áldást kérünk tőle a kis unokámra. Van egy 27 éves fiam és egy 24 éves lányom is, most két hónapos a kis unokám. Annyi tervünk volt még! Most pedig minden hiábavalónak tűnik, nem tudom, hogy valaha enyhül-e ez a fájdalom… Tudom, hogy egy angyal távozott közülünk.

kovacs zsofi es anyukaja2

Édesanyja mindhová elkísérte, nagyon szoros volt a kapcsolatuk

kovacs zsofi3

A karate EB-n ezüstérmes lett

kovacs zsofi es anyukaja

“Egy angyallal több lesz a Mennyben”

kovacs zsofi

Zsófi igazi sportember volt

kovacs zsofi2

Zsófi több mint nyolc éve karatézott

Kapcsolódó Cikkek

 • Peller Mariann daganattal küzdött

  Peller Mariann daganattal küzdött

  Peller Mariann megdöbbentő titkot árult el gyerekkorából: tizenéves korában azért imádkozott, hogy inkább neki legyen bármilyen komolyabb betegsége, mint imádott szüleinek, családjának vagy azoknak az embereknek, akik fontosak neki.

 • Példakép lett a Winnie

  Példakép lett a Winnie

  Bőrbetegség ide vagy oda, Chantelle Winnie, becenevén Winnie Harlow csak úgy tündökölt legutóbbi nyilvános megjelenésén királykék ruhájában.

 • Még egy hónapig kritikus Erdei fiának állapota

  Még egy hónapig kritikus Erdei fiának állapota

  Még közel egy hónapig 24 órás megfigyelés alatt tartják Erdei Zsolt kisfiát, Vilmost. Az alig másfél kilós koraszülött csecsemőt jelenleg az orvosok táplálják, inkubátorban tartják, de büszke édesapja szerint az első egy-két nap ijedtsége után egyre biztatóbb híreket kapnak az orvosoktól.