EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Külföld

Szükségállapot Törökországban

Török puccskísérlet

Két nappal a katonai puccs leverése után, hétfőn délután szükségállapotot jelentettek be Törökországban – írja az Anadolu Hírügynökség.

A lap azt írja, a török rendőrség megerősítette jelenlétét Isztambulban. A hatóság közleményben tudatta, hogy lelő minden légi járművet, amely engedély nélkül tartózkodik Törökország légterében.

A forgalmasabb helyeken felvonultatták a páncélozott járműveket is.

Pár órával korábban fejbe lőtték Isztambul egyik gazdag kerületének alpolgármesterét, de több információt nem közölt a rendőrség a gyilkossággal kapcsolatban.

Egy hétfőn kiadott török kormányrendeletből kiderül Binali Yildirim török miniszterelnök határozatlan időre felfüggesztette több mint hárommillió török közalkalmazott éves szabadságát.

Az intézkedés értelmében a szabadságukat töltő tisztségviselőknek a lehető leghamarabb vissza kell térniük munkahelyükre.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.