2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb XVI.kerület

Tegye le az autóját, bringáját Cinkotán!

16ker_parkolo (2)

Kétszer annyi autó parkolhat itt

Elkészült az új P+R és B+R parkoló Cinkotán, a már meglévő, az Ostoros út páratlan oldalán található átépítésével és bővítésével. A HÉV-állomás melletti területeken – az Ostoros út páros oldalán, valamint az állomás előterében található Állomás tér egy részén – az autóbusz-forduló felújításával egy időben új P+R parkolókat alakítottak ki. A terület eddig burkolatlan felülete szilárd térkő- és aszfaltburkolatot kapott, a parkoló kapacitása pedig duplájára nőtt. Mindezek mellett egy fedett kerékpártároló is épült, ahol 40 biciklit lehet biztonságosan elhelyezni. A felújítás és a fejlesztés eredménye egy korszerű, kamerákkal ellátott, díjmentes parkoló.

A munkálatokkal egyidejűleg körülbelül 100 méteren az Ostoros út is új burkolatot kapott. A felújításnak köszönhetően több mint 600 négyzetméteren megújultak a zöldfelületek, cserjéket, virágokat és fákat ültettek. A parkoló az Ostoros úton, a Cinkota HÉV-állomás, Állomás tér felé haladva közelíthető meg autóval.


A munkálatok befejezését követően a Volánbusz-végállomások mellé került az Ostoros út túloldaláról a 174-es és a 175-ös autóbuszjáratok végállomása is.

16ker_parkolo (1)

A kerékpárokat is biztonságosan el lehet helyezni

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.