EUR: 307,10 Ft
CHF: 282,13 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XVI.kerület

Tegye le az autóját, bringáját Cinkotán!

16ker_parkolo (2)

Kétszer annyi autó parkolhat itt

Elkészült az új P+R és B+R parkoló Cinkotán, a már meglévő, az Ostoros út páratlan oldalán található átépítésével és bővítésével. A HÉV-állomás melletti területeken – az Ostoros út páros oldalán, valamint az állomás előterében található Állomás tér egy részén – az autóbusz-forduló felújításával egy időben új P+R parkolókat alakítottak ki. A terület eddig burkolatlan felülete szilárd térkő- és aszfaltburkolatot kapott, a parkoló kapacitása pedig duplájára nőtt. Mindezek mellett egy fedett kerékpártároló is épült, ahol 40 biciklit lehet biztonságosan elhelyezni. A felújítás és a fejlesztés eredménye egy korszerű, kamerákkal ellátott, díjmentes parkoló.

A munkálatokkal egyidejűleg körülbelül 100 méteren az Ostoros út is új burkolatot kapott. A felújításnak köszönhetően több mint 600 négyzetméteren megújultak a zöldfelületek, cserjéket, virágokat és fákat ültettek. A parkoló az Ostoros úton, a Cinkota HÉV-állomás, Állomás tér felé haladva közelíthető meg autóval.

A munkálatok befejezését követően a Volánbusz-végállomások mellé került az Ostoros út túloldaláról a 174-es és a 175-ös autóbuszjáratok végállomása is.

16ker_parkolo (1)

A kerékpárokat is biztonságosan el lehet helyezni

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.