EUR: 309,50 Ft
CHF: 288,73 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Külföld

Tisztogatás! Nyolcezer rendőrt bocsátottak el Törökországban

Isztambul, 2016. július 16.
Kormánypárti civilek egy katonát kísérnek a rendőrök felé az isztambuli Taksim téren 2016. július 16-án. A török hadsereg egy része előző nap este megkísérelte átvenni a hatalmat, és összecsapásokat folytatott a rendőrséggel Ankarában és Isztambulban. A hajnali órákban a kormányfő bejelentette, hogy visszaverték a puccskísérletet. A hadsereg 2839 tagját - köztük közkatonákat és magas rangú tiszteket - vettek őrizetbe. Az összecsapásokban a puccsista áldozatokat nem számítva 161 ember vesztette életét, 1440 megsebesült. Legkevesebb 104 puccsista halt meg a harcokban, a török kormányfő ezt nem erősítette meg.  (MTI/AP/Selcuk Samiloglu)

Nyolcezer rendőrt bocsátottak el Törökországban a múlt pénteken meghiúsított katonai puccskísérlettel kapcsolatban.

A Reuters hírügynökség erről egy magas rangú biztonsági tisztségviselőre hivatkozva számolt be hétfő reggel, utalva arra, hogy az elbocsátások helyszínei között van Ankara, Isztambul, valamin több más török város.

A TASZSZ hírügynökség a Hürriyet című lapra hivatkozva számolt be az elbocsátásokról.

Értesülések szerint az elbocsátottak között több magas rangú rendőri vezető is van. Azzal vádolják őket, hogy kapcsolatban álltak a puccskísérlet szervezőivel.

A hét végén arról érkezett hír, hogy Törökországban hasonló váddal több ezer katonát börtönöztek be.

Kapcsolódó Cikkek