2018. április 19., csütörtök
Emma

Külföld

Tragédia! Összeütközött két vonat, többen meghaltak

Legalább húsz ember meghalt és több tucatnyian megsérültek a dél-olaszországi Bari város közelében kedden bekövetkezett vonatbalesetben – közölte Giuseppe Corrado, Puglia régió vezető-helyettese.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Corrado hozzátette: a baleset több tucat sérültjét vitték kórházba, néhányuknak súlyos az állapota. A régió vezető-helyettese emellett azzal a kéréssel fordult a helyiekhez, hogy adjanak vért a baleset környékén lévő kórházakban. A halottak számát egy kórházi forrás is megerősítette.


A két négyvagonos vonat az Andria és Corato közötti vonalon ütközött össze frontálisan, nem sokkal dél előtt. A világhálón közzétett fényképeken jól látható, hogy a vonatok elülső vagonjai kisiklottak és darabokra törtek, ami arra utal, hogy nagy sebességgel ütköztek. Hírforrások szerint a vagonokban több ember rekedt.

Luca Cari, a helyi tűzoltóság szóvivője közölte: több tucat mentőalakulat dolgozik azon, hogy a kocsikban rekedt emberekhez hozzáférjenek. Hozzátette: a mentési munkálatokat nehezíti az, hogy a baleset lakott területtől távol történt. A sérültek pontos számáról egyelőre nincsenek adatok.

Riccardo Zingaro, Andria rendőrkapitánya korábban közölte: “úgy hiszem, sokan meghaltak”. Matteo Renzi olasz kormányfő a szerencsétlenség miatt rövidre fogta milánói látogatását, visszatért Rómába, ahonnan pedig az esti órákban Pugliába érkezik.

A baleset okát egyelőre nem állapították meg a hatóságok, a közlekedési minisztérium két szakértőt küldött a régióba a szerencsétlenség körülményeinek kivizsgálása céljából.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.