EUR: 307,89 Ft
CHF: 288,52 Ft
2017. február 23., csütörtök
Alfréd

Belföld Tatabánya

Új csapat épül férfi kézilabdázóinknál

Tizenketten távoztak és tízen érkeztek a Grundfos Tatabánya KC férfi kézilabdacsapatához idén nyáron. A legnagyobb név az érkezők közül Ilyés Ferencé, aki Szegedről igazolt a kék-fehérekhez.

 

Ivo Diaz, Vaskó Péter, Gábor Marcel, Rade Mijatovic, Bodó Richárd, Törő Szabolcs, Katzirz Dávid, Nikola Crnoglavac, Mazák Martin, Marko Krsmancic, Lele Ákos és Borbély Ádám pótlása nem tűnik könnyű feladatnak, az érkezők oldalán is találhatunk olyanokat, akik könnyen kulcsjátékosok lehetnek a 2016/2017-es idényben.

– A Tatabánya egy rendkívül szimpatikus együttes, amiben nagy lehetőséget látok – hangsúlyozta a válogatott átlövő. – A klub hosszú távú tervei is szimpatikusak. Meg kellene szorongatnunk a Veszprémet és a Szegedet, valamint jól kellene szerepelnünk a nemzetközi kupában is.13_kezilabdacsapat_01

Székely Márton Csurgóról igazolt Tatabányára. A válogatott kerettag kapus feladata lesz – a szintén új igazolás Tóth Mihállyal együtt – a távozó hálóőrök, Rade Mijatovic és Borbély Ádám pótlása.

– A Tatabánya már tavaly megkeresett, ám akkor nem jött össze az átigazolás – mondta el a kapus. – Az idén másodjára is megkeresett a klub, és én örömmel mondtam igent. Ismerem a csapat nagy részét, Marosi László pedig anno még edzőm is volt a válogatottban. Szimpatikus az itt zajló munka, hiszem, hogy jövőre is dobogóra állhatunk a bajnokságban.

Az első edzéseken a sok új arc között egy ismerős, régi-új játékost is felfedezhettünk: Nagy Szabolcs a PLER csapatából tért vissza nevelőegyesületéhez.

– Tavasszal keresett meg a klubvezetés, én pedig örömmel tértem vissza – tudtuk meg Nagy Szabolcstól. – Szeretnék minél több játéklehetőséghez jutni és gólokkal segíteni a csapatot. Sok új játékos van, idő kell ahhoz, hogy összeszokjunk, de szerintem erős keretünk lesz.

Ilyés Ferenc, Székely Márton és Nagy Szabolcs mellett Leimeter Csaba, Sipos Adrián, Szöllősi Balázs, Demis Cosmin Grigoras, Milos Bozovic, Vladimir Vranjes és Tóth Mihály szerepel új igazolásként a Grundfos Tatabánya keretében. A kék-fehérek első edzőmérkőzésüket július 29-én, Győrben vívják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Installáció az emléknapra

  Installáció az emléknapra

  A kommunista diktatúrák áldozatai emléknapjának megtartására február 25-én kerül sor országszerte. Emlékezünk arra a mintegy 700-800 ezer emberre, akiket a második világháború végén vagy után deportáltak az országból, és akik közül 300 ezren sosem tértek vissza.

 • Melegbotrányt kiáltott a sportegyesület

  Melegbotrányt kiáltott a sportegyesület

  Eljárást indít az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a MOM Uszoda és Sportközpont ellen, amiért egy melegbarát sportegyesület szerint diszkriminálta őket az intézmény.

 • Kiáll az érpataki modell mellett a Jobbik

  Kiáll az érpataki modell mellett a Jobbik

  Országosan bevezetné a Jobbik azt az ingatlankezelési rendszert, amelyet Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester honosított meg saját településén, és amellyel kapcsolatban most széles körű nyomozást folytat a rendőrség.