2018. május 23., szerda
Dezső

Belföld Tatabánya

Új csapat épül férfi kézilabdázóinknál

Tizenketten távoztak és tízen érkeztek a Grundfos Tatabánya KC férfi kézilabdacsapatához idén nyáron. A legnagyobb név az érkezők közül Ilyés Ferencé, aki Szegedről igazolt a kék-fehérekhez.

 

Ivo Diaz, Vaskó Péter, Gábor Marcel, Rade Mijatovic, Bodó Richárd, Törő Szabolcs, Katzirz Dávid, Nikola Crnoglavac, Mazák Martin, Marko Krsmancic, Lele Ákos és Borbély Ádám pótlása nem tűnik könnyű feladatnak, az érkezők oldalán is találhatunk olyanokat, akik könnyen kulcsjátékosok lehetnek a 2016/2017-es idényben.


– A Tatabánya egy rendkívül szimpatikus együttes, amiben nagy lehetőséget látok – hangsúlyozta a válogatott átlövő. – A klub hosszú távú tervei is szimpatikusak. Meg kellene szorongatnunk a Veszprémet és a Szegedet, valamint jól kellene szerepelnünk a nemzetközi kupában is.13_kezilabdacsapat_01

Székely Márton Csurgóról igazolt Tatabányára. A válogatott kerettag kapus feladata lesz – a szintén új igazolás Tóth Mihállyal együtt – a távozó hálóőrök, Rade Mijatovic és Borbély Ádám pótlása.


– A Tatabánya már tavaly megkeresett, ám akkor nem jött össze az átigazolás – mondta el a kapus. – Az idén másodjára is megkeresett a klub, és én örömmel mondtam igent. Ismerem a csapat nagy részét, Marosi László pedig anno még edzőm is volt a válogatottban. Szimpatikus az itt zajló munka, hiszem, hogy jövőre is dobogóra állhatunk a bajnokságban.

Az első edzéseken a sok új arc között egy ismerős, régi-új játékost is felfedezhettünk: Nagy Szabolcs a PLER csapatából tért vissza nevelőegyesületéhez.

– Tavasszal keresett meg a klubvezetés, én pedig örömmel tértem vissza – tudtuk meg Nagy Szabolcstól. – Szeretnék minél több játéklehetőséghez jutni és gólokkal segíteni a csapatot. Sok új játékos van, idő kell ahhoz, hogy összeszokjunk, de szerintem erős keretünk lesz.

Ilyés Ferenc, Székely Márton és Nagy Szabolcs mellett Leimeter Csaba, Sipos Adrián, Szöllősi Balázs, Demis Cosmin Grigoras, Milos Bozovic, Vladimir Vranjes és Tóth Mihály szerepel új igazolásként a Grundfos Tatabánya keretében. A kék-fehérek első edzőmérkőzésüket július 29-én, Győrben vívják.

Kapcsolódó Cikkek