EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Külföld

Újabb terrortámadás készült Belgiumban

Brüsszel, 2016. június 21.
Gépfegyveres belga katonák és rendőrök zárják le a City 2 bevásárlóközponthoz vezető utat Brüsszel belvárosában 2016. június 21-én. A bevásárlóközpontot bombariadó miatt lezárták, a merényleteteknél használt robbanóövhöz hasonló szerkezetet viselő feltétezett gyanúsítottat elfogták.  (MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Vádat emeltek szombaton terrorcselekmény tervezése és dzsihadista szervezetben való résztvétel gyanúja miatt az előző nap őrizetbe vett Noureddine H. ellen, míg testvérét, Hamza H.-t szabadlábra helyezték – közölte a belga ügyészség.

A 33 éves Noureddine H.-t és testvérét, Hamza H.-t Liége és Mons környékén végrehajtott házkutatásokat követően, péntek este szállították be kihallgatásra a rendőrségre. A gyanúsítottaknak szombaton kellett megjelenniük egy bíró előtt, aki eldönti, hogy a 24 órás kihallgatási őrizeten túl is bent tartsa-e őket a rendőrség.

“A nyomozás előzetes eredményei szerint támadást terveztek Belgiumban” – írták a közleményben.

A hatóságok hét házkutatást végeztek Liége és Mons térségében az ügyészégi közlés szerint. Fegyvereket, robbanóanyagot nem találtak. Egyelőre nem mutattak ki kapcsolatot a gyanúsítottak és a márciusban a brüsszeli Zaventem repülőtéren, illetve a Maelbeek metróállomáson történt robbantások között.

Kapcsolódó Cikkek