EUR: 310,66 Ft
CHF: 259,48 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

Újabb tévedés Volner ügyében

Tévedett Volner János: nem bűncselekmény, ha egy politikust egyértelműen nem hivatalos tevékenysége közben megfigyel egy magánnyomozó. Mint megírtuk: a nyomozó hatóságoknál sem folyik eljárás a Jobbik alelnök-frakcióvezetőjének péceli susnyáslátogatása kapcsán.

Újabb jogi rés keletkezett Volner János, a Jobbik nős, kétgyermekes második emberének azon vádjaiban, amelyeket a péceli susnyásban róla és magánéleti kapcsolatáról készült fotók kapcsán fogalmazott meg a politikus.


Volner János állította: „megrendeltek egy magánnyomozást ellene”, amit szerinte „országgyűlési képviselő ellen folytatni bűncselekmény”. Egy lapunknak nyilatkozó jogi szakértő szerint viszont nem az.

– A hatályos jogi szabályozás szerint, ha egy megbízással rendelkező magánnyomozó egyértelműen nem hivatalos tevékenysége közben folytat megfigyelést országgyűlési képviselővel szemben, akkor azzal nem sért jogszabályt. Egy hivatalos munkaidőben dolgozó személy esetében a megfigyelésre engedett időszak a hivatalos munkaidőn kívüli időre korlátozódik, de egy kötetlen munkaidejű képviselő esetében ez bármikor lehet a  nap folyamán, ha a megfigyelt tevékenység élesen elkülöníthető a hivatalostól – fejtette ki a neve elhallgatását kérő egyetemi szakember.


Vagyis ha állítása szerint magánnyomozó figyelte meg Volner Jánost azon a péceli bozótrandin, amely az alelnök-frakcióvezető hivatalos nyilatkozata szerint egy hölgy könnyítéséről és dohányzásáról szólt, akkor azt teljesen legálisan, saját szakmai szabályait betartva tette.

Korábban a Lokál beszámolt róla, hogy semmilyen hatóság (ügyészség, rendőrség) nem vizsgálódik Volner állítólagos megfigyelése kapcsán.

Az ügy előzménye, hogy a ripost.hu fotókat közölt, amelyek szerint Volner egy ismeretlen nővel időzött egy Pécel környéki bozótosban. A politikus elismerte, hogy hosszabb ideje magánéleti kapcsolatban áll a nővel, akiről később kiderült: a Jobbik-frakció jogásza. Volner felesége a hírek szerint válni készül.

Budapest, 2015. október 20. Volner János jobbikos képviselő felszólal a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) működéséről szóló törvény módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. október 20-án. MTI Fotó: Soós Lajos

Budapest, 2015. október 20.
Volner János jobbikos képviselő felszólal a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) működéséről szóló törvény módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. október 20-án.
MTI Fotó: Soós Lajos


Nyomozhatnak képviselő ellen

A hatályos személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló törvény szerint „a magánnyomozás nem irányulhat a hivatalos személy jogszabályban meghatározott hivatalos tevékenységére”.

Kapcsolódó Cikkek

  • Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Nagymenő vagy kicsinyes alak? Jövőbelátó zseni vagy gazember? – 43 éves korában végezték ki brutálisan Fenyő Jánost. Életében is megosztó személyiség volt, akadtak akik rajongtak érte, míg mások egyenesen gyűlölték.

  • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.