EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb II.kerület IV.kerület

Újpesten folytatódik a budai szívösvény

Az újpesti Farkaserdőben a Rex Állatsziget mellett avatta fel második „szívösvényét” a budai Szent Ferenc Kórház. Az egyedülálló kezdeményezés kreatív módon segíti a szív- és érrendszeri betegséggel, magas vérnyomással élők és a cukorbetegek gyógyulását.

Ut az egeszseghez2_20160705

Tájékoztató tábláról ismerhetjük meg az útvonalat indulás előtt

 

Az első rehabilitációt segítő túraösvényt egy éve adták át a II. kerületben, a Szent Ferenc Kórház közelében. A „szívösvény” azóta igen népszerű mind a kórházi betegek, mind az egészséges, valamint a betegséggel küszködő érdeklődők körében.


– Több ezer látogató, közel kétezer felvett és több száz kitöltött túralap – ez a kórházunk mellett létrehozott ösvény mérlege. Sétánk során szervezetünk működését, reakcióit kísérhetjük figyelemmel mozgásterhelés alatt. A Szent Ferenc Kórház betegeinek gyógytornász segít megtervezni a rehabilitációt segítő kirándulást, de kölcsönözhető műszerek segítségével bárki megfigyelheti, hogyan változnak az egészségügyi értékei a túra során. A túraösvényt mindenki használhatja – tudtuk meg dr. Toldy-Schedel Emiltől. A Szent Ferenc Kórház főigazgatója hozzátette, a negyedik kerületi tanösvény megnyitásával szeretnék az újpestiek és a környéken élők figyelmét is felhívni a betegség kockázataira és a megelőzés fontosságára.

Tanösvényt avattak a Szent Ferenc Kórház által indított Út az egészséghez program keretében a Hárs-hegyen. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ( Fotó: Sáfár Tibor )

A túrautat Beer Miklós váci megyéspüspök áldotta meg
( Fotó: Sáfár Tibor )

Az új túraösvény a Farkaserdőben, a Rex Állatsziget mellett várja az érdeklődőket. Dr. Koleszár István, a Rex Kutyaotthon Alapítvány igazgatója közölte, a betegek kirándulótársakat is „kölcsönözhetnek”.


– Nagyon örülök, hogy az állatsziget lett az új túraösvény kezdő- és végpontja, mert így négylábú védenceink és a betegek kölcsönösen segíthetnek egymásnak. A menhelyi kutyák egy kiadós sétában részesülnek, cserébe szeretettel és hálával fordulnak a szívbetegek felé.

Tanösvényt avattak a Szent Ferenc Kórház által indított Út az egészséghez program keretében a Hárs-hegyen. Kutya defibrillátorral ( Fotó: Sáfár Tibor )

A szívösvényen kutyust is választhatunk kirnáduótársnak
( Fotó: Sáfár Tibor )

Szent Ferenc Kórház Toldy-Scedel Emil, az intézmény főigazgatója ( Fotó: Sáfár Tibor )


Toldy-Scedel Emil, a Szent Ferenc Kórház főigazgatója
( Fotó: Sáfár Tibor )

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.