EUR: 312,96 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb Tatabánya

Válogatottak a Beach Box Gálán

18 pár lépett ringbe a hétvégén ötödik alkalommal megrendezett Beach Box Gálán. A megmérettetést a nevével ellentétben a Tatabányai Sport Club ökölvívótermében rendezték meg a rossz időjárás miatt.

13_beach_box_gala_01

– Sajnos idén is kibabrált velünk az időjárás: tavaly nagyon meleg volt, idén pedig szinte késő őszi az idő – mondta el Rózsa András, a Tatabányai Sport Club ökölvívó-szakosztályának vezetőedzője. – Eredetileg 24 pár küzdött volna az idei gálán, többen azonban nem tudtak eljönni – viszont így is ringbe lépnek válogatottak és több hazai versenyző is.


A gálán 12 klub versenyzői mellett a serdülőválogatott bokszolói is megmutatták tudásukat, akik a korosztályos kontinensviadalra készülnek a tatai edzőtáborban.

– Jó erőfelmérő ez a gála a fiúknak – hangsúlyozta Dorkó Péter, a serdülőválogatott szövetségi edzője. – Hat versenyzőt hoztunk el a mai viadalra. Ez még egy nagyon képlékeny korosztály, minél több mérkőzésre van szükségük a srácoknak, ezért is fogadtuk el örömmel Rózsa Andrásék meghívását.


Városunkat a gálán ezúttal nemcsak a Tatabányai Sport Club ökölvívói, hanem a Mega Tech SE versenyzői is képviselték. Igaz, végül közülük csak Herceg Alex Valentin lépett szorítóba: a válogatott thai bokszoló saját műfaja mellett ökölvívó-mérkőzéseken is egyre több tapasztalatot gyűjt.

– 2015-ben kezdtük el a versenyzőinket ökölvívómeccsekre is felkészíteni – emelte ki a Beach Box Gála helyszínén Bányász Adrián, a Mega Tech SE vezetőedzője. – Fontos a fiúknak, hogy minél több műfajban képezzék magukat: a bokszban elsajátítható kéztechnikának a thai boksz összecsapások során is komoly hasznát vehetik.

A gála legjobb vendégversenyzője Szőllősi Richárd, az Eger SE ökölvívója lett, a legjobb „hazai” sportolónak Páter Alexet választották, míg a legjobb csapatnak a Tatabányai Sport Club együttesét.

A Tatabányai SC színeiben 7 versenyző – Oláh Levente, Magyar Balázs, Páter Alex, Setét Róbert, Kaiser Roland, Dér József, Vörös Róbert – lépett a kötelek közé, akik közül mindenki kiváló teljesítményt nyújtott. A versenyzőket Rózsa András és Kardos József edzők készítették fel. A szervezésben segítséget nyújtott Nagy Csaba, az ökölvívó-szakosztály elnöke. A sportolók egészségére dr. Francis Sumer és Cságolya Tamás figyelt. A mérkőzéseken Gaál Tibor, Babai Sándor, Csokor Zoltán, Udvari Attila, Bódi Attila, Csokor Csaba, Krakovszky János és Hidvégi György bíráskodott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.