2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb Tatabánya

Válogatottak a Beach Box Gálán

18 pár lépett ringbe a hétvégén ötödik alkalommal megrendezett Beach Box Gálán. A megmérettetést a nevével ellentétben a Tatabányai Sport Club ökölvívótermében rendezték meg a rossz időjárás miatt.

13_beach_box_gala_01

– Sajnos idén is kibabrált velünk az időjárás: tavaly nagyon meleg volt, idén pedig szinte késő őszi az idő – mondta el Rózsa András, a Tatabányai Sport Club ökölvívó-szakosztályának vezetőedzője. – Eredetileg 24 pár küzdött volna az idei gálán, többen azonban nem tudtak eljönni – viszont így is ringbe lépnek válogatottak és több hazai versenyző is.


A gálán 12 klub versenyzői mellett a serdülőválogatott bokszolói is megmutatták tudásukat, akik a korosztályos kontinensviadalra készülnek a tatai edzőtáborban.

– Jó erőfelmérő ez a gála a fiúknak – hangsúlyozta Dorkó Péter, a serdülőválogatott szövetségi edzője. – Hat versenyzőt hoztunk el a mai viadalra. Ez még egy nagyon képlékeny korosztály, minél több mérkőzésre van szükségük a srácoknak, ezért is fogadtuk el örömmel Rózsa Andrásék meghívását.


Városunkat a gálán ezúttal nemcsak a Tatabányai Sport Club ökölvívói, hanem a Mega Tech SE versenyzői is képviselték. Igaz, végül közülük csak Herceg Alex Valentin lépett szorítóba: a válogatott thai bokszoló saját műfaja mellett ökölvívó-mérkőzéseken is egyre több tapasztalatot gyűjt.

– 2015-ben kezdtük el a versenyzőinket ökölvívómeccsekre is felkészíteni – emelte ki a Beach Box Gála helyszínén Bányász Adrián, a Mega Tech SE vezetőedzője. – Fontos a fiúknak, hogy minél több műfajban képezzék magukat: a bokszban elsajátítható kéztechnikának a thai boksz összecsapások során is komoly hasznát vehetik.

A gála legjobb vendégversenyzője Szőllősi Richárd, az Eger SE ökölvívója lett, a legjobb „hazai” sportolónak Páter Alexet választották, míg a legjobb csapatnak a Tatabányai Sport Club együttesét.

A Tatabányai SC színeiben 7 versenyző – Oláh Levente, Magyar Balázs, Páter Alex, Setét Róbert, Kaiser Roland, Dér József, Vörös Róbert – lépett a kötelek közé, akik közül mindenki kiváló teljesítményt nyújtott. A versenyzőket Rózsa András és Kardos József edzők készítették fel. A szervezésben segítséget nyújtott Nagy Csaba, az ökölvívó-szakosztály elnöke. A sportolók egészségére dr. Francis Sumer és Cságolya Tamás figyelt. A mérkőzéseken Gaál Tibor, Babai Sándor, Csokor Zoltán, Udvari Attila, Bódi Attila, Csokor Csaba, Krakovszky János és Hidvégi György bíráskodott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.