EUR: 307,50 Ft
CHF: 281,51 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb IV.kerület XIII.kerület

Vár a Pala!

Végre tombol a nyár, itt a strandszezon! Bár a főváros legnagyobb és egyik legkedveltebb strandján, a Palatinuson gőzerővel folyik a fejlesztés, mindez alig zavarja a pihenni vágyókat.

Kevesen tudják, de a sokak által közkedvelt Pala már majdnem százéves, hiszen 1919-ben, a Tanácsköztársaság ideje alatt nyitották meg. Budapesten ez volt az első fürdő, amely lehetővé tette a szabadban fürdőzést. Persze az azóta eltelt időben megszámlálhatatlan változás történt, sőt idén nyáron is rengeteg fejlesztéssel találkozhatnak a strandolók.
–  Elsődleges célunk a főépület átfogó felújítása és funkcióbővítése – mondta a Lokálnak Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. munkatársa. – Terveink között szerepel egy alagsori wellnessrészleg kialakítása, természetesen új öltözőkkel, mosdókkal és személyzeti területekkel. Az épület egészét akadálymentessé alakítjuk. Az építkezés befejezése után a Palatinus egész évben nyitva tartó fürdő lesz. A strandszezon idején használatos öltözőterületek szintén megújulnak, az itt található műemlékileg védett kabinokat restauráljuk, a vizesblokkok pedig átfogó felújításon esnek át. Az átmeneti időszakban a szekrények mellett fogasolóban biztosítjuk az átöltözés és a ruhatárolás lehetőségét.

Czinege Szilvia hozzátette, a főépület homlokzatát az eredeti Janáky-féle tervek szerint újítják fel, maradéktalanul betartva a műemlékvédelmi hatóság előírásait. A renoválás ideje alatt a jegyárusítást mobil bódékban oldják meg.
–  Az erősen leromlott állapotú vendéglátó-kiszolgáló egység (volt Imi büfé) egyes részeit már le kellett zárni a vendégforgalom elől. A beruházás során megújul mind az épület, mind a közvetlen környezete, hogy a nyári szezon kiemelt időszakaiban is maradéktalanul ki tudja szolgálni vendégeinket. Ezen a területen is tervezünk funkcióbővítést, hiszen a tetőszinten található területet a nyári táborok résztvevőinek alakítjuk ki, így rossz idő esetén is tudnak gyerekprogramokat szervezni. A termálmedence fölé fedést tervezünk, ami a strandszezonon kívül tovább növeli a fürdőzök komfortérzetét, napsütéses időben pedig árnyékot ad.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.