EUR: 309,21 Ft
CHF: 285,36 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb IV.kerület XIII.kerület

Vár a Pala!

Végre tombol a nyár, itt a strandszezon! Bár a főváros legnagyobb és egyik legkedveltebb strandján, a Palatinuson gőzerővel folyik a fejlesztés, mindez alig zavarja a pihenni vágyókat.

Kevesen tudják, de a sokak által közkedvelt Pala már majdnem százéves, hiszen 1919-ben, a Tanácsköztársaság ideje alatt nyitották meg. Budapesten ez volt az első fürdő, amely lehetővé tette a szabadban fürdőzést. Persze az azóta eltelt időben megszámlálhatatlan változás történt, sőt idén nyáron is rengeteg fejlesztéssel találkozhatnak a strandolók.
–  Elsődleges célunk a főépület átfogó felújítása és funkcióbővítése – mondta a Lokálnak Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. munkatársa. – Terveink között szerepel egy alagsori wellnessrészleg kialakítása, természetesen új öltözőkkel, mosdókkal és személyzeti területekkel. Az épület egészét akadálymentessé alakítjuk. Az építkezés befejezése után a Palatinus egész évben nyitva tartó fürdő lesz. A strandszezon idején használatos öltözőterületek szintén megújulnak, az itt található műemlékileg védett kabinokat restauráljuk, a vizesblokkok pedig átfogó felújításon esnek át. Az átmeneti időszakban a szekrények mellett fogasolóban biztosítjuk az átöltözés és a ruhatárolás lehetőségét.

Czinege Szilvia hozzátette, a főépület homlokzatát az eredeti Janáky-féle tervek szerint újítják fel, maradéktalanul betartva a műemlékvédelmi hatóság előírásait. A renoválás ideje alatt a jegyárusítást mobil bódékban oldják meg.
–  Az erősen leromlott állapotú vendéglátó-kiszolgáló egység (volt Imi büfé) egyes részeit már le kellett zárni a vendégforgalom elől. A beruházás során megújul mind az épület, mind a közvetlen környezete, hogy a nyári szezon kiemelt időszakaiban is maradéktalanul ki tudja szolgálni vendégeinket. Ezen a területen is tervezünk funkcióbővítést, hiszen a tetőszinten található területet a nyári táborok résztvevőinek alakítjuk ki, így rossz idő esetén is tudnak gyerekprogramokat szervezni. A termálmedence fölé fedést tervezünk, ami a strandszezonon kívül tovább növeli a fürdőzök komfortérzetét, napsütéses időben pedig árnyékot ad.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tetkóddal üzensz

  A tetkóddal üzensz

  A tetováltatás ismét reneszánszát éli, Zalaegerszegen naponta 10-15 ember fordul meg a tetoválószalonokban.

 • Borozzunk!

  Borozzunk!

  Majdnem mindenütt véget a szüret Zala megyében, az ébredő bort már a pince biztonságában tudhatjuk.

 • Tök jó!

  Tök jó!

  A kelták úgy tartották, hogy az újesztendő előtti napon az élők és a holtak közötti határ elmosódik. Amikor fellebben a fátyol a való világ és a túlvilág között, a földieket védi az álarc, amely megtéveszti a rossz szellemeket –tartja egy ősi mondás.