EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Belföld Tatabánya

Világcsúccsal lett Európa-bajnok Hoffer József

Világcsúcsot ért el Hoffer József. A TSC Geotech edzője, aki évek óta állandó résztvevője a szenior atlétikai versenyeknek, a speciális dobószámok németországi Európa-bajnokságán állított fel új rekordot.

– Négy arany-, négy ezüst- és három bronzéremmel sikerült zárnom a jüterbogi kontinensviadalt – összegezte eredményeit a kiváló szenior dobóatléta. – A világcsúcsot már egy korábbi, áprilisi versenyen is szerettem volna elérni – akkor nem jött össze, most szerencsére jól kijött a lépés.13_hoffer_jozsef_01


Egykezes nyeles súly vetése, súly magasba dobása, nyeleslabda-vetés – csak néhány a speciális dobószámok közül. Nem új keletű gyakorlatokról van szó, már régóta jelen vannak ezek az atlétikában.

– Ezek mind olyan eszközök, amelyeket már régóta használnak az atlétikában – mondta a Bárdos László Gimnáziumban testnevelőként is tevékenykedő szakember. – Néhány közülük az ókorban olimpiai szám is volt, mások pedig hagyományos edzéseszköznek számítanak.


Hoffer József nemcsak szenior atlétaként teljesít kiválóan, hanem edzői és pedagógusi munkáját is többször elismerték már. Tavaly átvehette a Tatabánya Sportjáért díjat, míg idén a Magyar Diáksport Szövetség Diáksportért Díjjal tüntette ki.

– Minden elismerés jólesik, erre is nagyon büszke vagyok – mosolygott „Hofi”, hiszen mindenki csak így szólítja a trénert. – 1991 óta, vagyis huszonöt éve dolgozom a Bárdosban, az edzősködés még régebbre nyúlik vissza – szerencsére az elmúlt évtizedek alatt sok tanítványomra lehettem büszke. Nincs is annál jobb érzés, mint amikor a volt tanítványaim az utcán mosolyogva, hangosan köszönnek rám.

Hoffer József állandó szervezője a tatabányai atlétikai versenyeknek, emellett folyamatosan készül a szeniorok megmérettetéseire is: idén még Budapesten és Tamásiban is részt vesz még egy-egy viadalon.

Kapcsolódó Cikkek