EUR: 308,47 Ft
CHF: 285,01 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Belföld

Visszatért a politikába Hunvald

Ellenszavazat nélkül választotta meg elnökének az erzsébetvárosi MSZP Hunvald Györgyöt. A VII. kerület egykori polgármestere Devosa Gábort váltja a poszton. A politikus harmadjára foglalhatja el a helyi elnöki pozíciót, miután 1998-ban és 2014-ben is felkérték erre a feladatra. Hunvald 2002 és 2010 között a kerület polgármestereként is működött, a második ciklusa végén viszont több büntetőeljárás is indult ellene, 2009-től kezdődően három évet töltött előzetes letartóztatásban.

Lassan mondjuk, hogy mindenki megértse: Hunvald György újra az erzsébetvárosi MSZP elnöke (Fotó: MTI)

Lassan mondjuk, hogy mindenki megértse: Hunvald György újra az erzsébetvárosi MSZP elnöke (Fotó: MTI)

 

Hunvald polgármesterségének ideje alatt már-már üzemszerűen vett részt gyanús ingatlanügyekben, emiatt, illetve fiktív tanácsadói megbízások megkötésének vádjával állt bíróság elé. Ezekben a perekben, ha nehezen is, de felmentették, más ügyekért viszont már 18 hónap börtönt kapott. Figyelembe véve az előzetesben eltöltött időt, Hunvaldnak még mindig 4-5 hónap börtönbüntetése lehet függőben. Tavasszal ugyan megkapta a büntetés-végrehajtástól a behívót, csakhogy időközben megszüntették az eljárást ellene, így a börtönbe vonulás is elmaradt.

A Fővárosi Főügyészség ugyanakkor május végén perújítással élt, hogy az ítéletnek érvényt szerezzen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Letartóztatják a bicskei gyermekotthon vezetőjét

  Letartóztatják a bicskei gyermekotthon vezetőjét

  Indítványozta a bicskei gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását hétfőn a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség a nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indult büntetőügyben.

 • Jön a legolcsóbb internetcsomag

  Jön a legolcsóbb internetcsomag

  Minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz 2017. január 1-jétől a Digitális Jólét Alapcsomag – írta a hétfői Világgazdaság a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.

 • Lesz tavasz! 20 fokos meleg lesz a héten!

  Lesz tavasz! 20 fokos meleg lesz a héten!

  A következő napokban általában borús, felhős lesz az ég, néhol esőre is készülni kell, de enyhe lesz az időjárás, több helyen 20 Celsius-fok körül alakulhatnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.