EUR: 309,19 Ft
CHF: 288,89 Ft
2017. március 28., kedd
Gedeon, Johanna

Belföld

Visszatért a politikába Hunvald

Ellenszavazat nélkül választotta meg elnökének az erzsébetvárosi MSZP Hunvald Györgyöt. A VII. kerület egykori polgármestere Devosa Gábort váltja a poszton. A politikus harmadjára foglalhatja el a helyi elnöki pozíciót, miután 1998-ban és 2014-ben is felkérték erre a feladatra. Hunvald 2002 és 2010 között a kerület polgármestereként is működött, a második ciklusa végén viszont több büntetőeljárás is indult ellene, 2009-től kezdődően három évet töltött előzetes letartóztatásban.

Lassan mondjuk, hogy mindenki megértse: Hunvald György újra az erzsébetvárosi MSZP elnöke (Fotó: MTI)

Lassan mondjuk, hogy mindenki megértse: Hunvald György újra az erzsébetvárosi MSZP elnöke (Fotó: MTI)

 

Hunvald polgármesterségének ideje alatt már-már üzemszerűen vett részt gyanús ingatlanügyekben, emiatt, illetve fiktív tanácsadói megbízások megkötésének vádjával állt bíróság elé. Ezekben a perekben, ha nehezen is, de felmentették, más ügyekért viszont már 18 hónap börtönt kapott. Figyelembe véve az előzetesben eltöltött időt, Hunvaldnak még mindig 4-5 hónap börtönbüntetése lehet függőben. Tavasszal ugyan megkapta a büntetés-végrehajtástól a behívót, csakhogy időközben megszüntették az eljárást ellene, így a börtönbe vonulás is elmaradt.

A Fővárosi Főügyészség ugyanakkor május végén perújítással élt, hogy az ítéletnek érvényt szerezzen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bánki: Demszky több kérdésben is “lebukott”

  Bánki: Demszky több kérdésben is “lebukott”

  Demszky Gábor volt főpolgármester több kérdésben is “lebukott” a 4-es metró beruházása ügyében – mondta az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke a testület keddi ülését követően.

 • Illegális fogadóiroda működött II. kerületben

  Illegális fogadóiroda működött II. kerületben

  Illegális fogadóiroda működött Budapest II. kerületében egy Bimbó úti házban, a rendőrség tiltott szerencsejátékot szervezése gyanúja és személyi szabadság megsértése miatt nyomoz – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján kedden.

 • Uniós biztos: a migráció és a biztonság ma már globális kihívás

  Uniós biztos: a migráció és a biztonság ma már globális kihívás

  A migráció és a biztonság ma már nem európai, hanem globális kihívásnak tekinthető, egyetlen ország sem tud egyedül megküzdeni ezekkel a kérdésekkel – mondta Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztosa keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

 • Csomós Mari nem számított a Nemzet Színésze címre

  Csomós Mari nem számított a Nemzet Színésze címre

  Csomós Marit meglepetésként érte a hír, hogy őt választották a nemzet színészének. Mint a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész az MTI-nek elmondta, hatalmas megtiszteltetés számára az elismerés.