EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Belföld

Volner-ügy: senki sem nyomoz!

Budapest, 2015. október 8.
Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese felszólal a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap 2011-2015 közötti tevékenységéről szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. október 8-án.
MTI Fotó: Soós Lajos

Egyetlen hatóság sem nyomoz Volner János Jobbik-frakcióvezető állítólagos politikai megrendelésű megfigyelési ügyében. A Központi Nyomozó Főügyészség kimondta: a politikus  bozótjárása nem hozható összefüggésbe közéleti tevékenységével.

Azonnal politikai megrendelésű magánnyomozásról beszélt Volner János, a Jobbik alelnök-frakcióvezetője, amikor a ripost.hu fotósorozatot közölt, amelyen a nős, kétgyermekes politikus egy ismeretlen nővel időzik egy péceli bozótosban. Később kiderült: a hölgy a Jobbik-frakció jogásza, akivel Volner „magánéleti kapcsolatban” áll. A politikus felesége a hírek szerint válni készül.

– Írásban is feljelentést tettem, mivel országgyűlési képviselő ellen ezt tenni bűncselekménynek számít – írta a Facebookon Volner. Hiába kérdeztük Volner Jánost és a Jobbikot is, hogy hol tették meg feljelentésüket, választ többszöri megkeresésre sem kaptunk. Egy biztos: az érintett ügyészségi és rendőri szervek nem folytatnak ilyen nyomozást.

– A jelenlegi adatok szerint sem a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra, sem az ügyben területileg illetékes Gödöllői Rendőrkapitányságra nem érkezett az ügyhöz köthető feljelentés – tudta meg a Lokál Beluzsárné Belicza Andrea megyei főkapitánysági szóvivőtől.

Úgy tűnik, az ügyben kizárólag egy abban nem érintett magánszemély tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen személyes adattal való visszaélés vétsége miatt.

– A Központi Nyomozó Főügyészség áttette a feljelentést az elkövetés helye szerint illetékes ügyészséghez, mert a feljelentésben írt cselekmény nem mutat összefüggést Volner János közjogi tisztségével, országgyűlési képviselői működésével, hanem a magánéletéhez kapcsolódik. Így a feljelentés elbírálása nem tartozik a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe – mondta lapunknak dr. Nagy Andrea főügyészségi szóvivő.

Gyugyi Csillától, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjétől pedig megtudtuk: – Az ügy áttétele nem fejeződött be és a Gödöllői Járási Ügyészségre más bejelentés nem érkezett, így jelenleg nem folytatunk eljárást az ügyben.

Megpróbáltuk reagálásra bírni Volner Jánost és a Jobbikot is, hogy a tények tükrében is fenntartják-e a politikai támadásról alkotott véleményüket, de nem kaptunk válaszokat.

Kapcsolódó Cikkek