EUR: 304,55 Ft
CHF: 267,69 Ft
2017. július 28., péntek
Szabolcs

Belföld

Volner-ügy: senki sem nyomoz!

Egyetlen hatóság sem nyomoz Volner János Jobbik-frakcióvezető állítólagos politikai megrendelésű megfigyelési ügyében. A Központi Nyomozó Főügyészség kimondta: a politikus  bozótjárása nem hozható összefüggésbe közéleti tevékenységével.

Azonnal politikai megrendelésű magánnyomozásról beszélt Volner János, a Jobbik alelnök-frakcióvezetője, amikor a ripost.hu fotósorozatot közölt, amelyen a nős, kétgyermekes politikus egy ismeretlen nővel időzik egy péceli bozótosban. Később kiderült: a hölgy a Jobbik-frakció jogásza, akivel Volner „magánéleti kapcsolatban” áll. A politikus felesége a hírek szerint válni készül.

– Írásban is feljelentést tettem, mivel országgyűlési képviselő ellen ezt tenni bűncselekménynek számít – írta a Facebookon Volner. Hiába kérdeztük Volner Jánost és a Jobbikot is, hogy hol tették meg feljelentésüket, választ többszöri megkeresésre sem kaptunk. Egy biztos: az érintett ügyészségi és rendőri szervek nem folytatnak ilyen nyomozást.

– A jelenlegi adatok szerint sem a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra, sem az ügyben területileg illetékes Gödöllői Rendőrkapitányságra nem érkezett az ügyhöz köthető feljelentés – tudta meg a Lokál Beluzsárné Belicza Andrea megyei főkapitánysági szóvivőtől.

Úgy tűnik, az ügyben kizárólag egy abban nem érintett magánszemély tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen személyes adattal való visszaélés vétsége miatt.

– A Központi Nyomozó Főügyészség áttette a feljelentést az elkövetés helye szerint illetékes ügyészséghez, mert a feljelentésben írt cselekmény nem mutat összefüggést Volner János közjogi tisztségével, országgyűlési képviselői működésével, hanem a magánéletéhez kapcsolódik. Így a feljelentés elbírálása nem tartozik a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe – mondta lapunknak dr. Nagy Andrea főügyészségi szóvivő.

Gyugyi Csillától, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjétől pedig megtudtuk: – Az ügy áttétele nem fejeződött be és a Gödöllői Járási Ügyészségre más bejelentés nem érkezett, így jelenleg nem folytatunk eljárást az ügyben.

Megpróbáltuk reagálásra bírni Volner Jánost és a Jobbikot is, hogy a tények tükrében is fenntartják-e a politikai támadásról alkotott véleményüket, de nem kaptunk válaszokat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezzel a videóval cáfolják a 444.hu hazugságát a magyar vívók

    Ezzel a videóval cáfolják a 444.hu hazugságát a magyar vívók

    Felháborító és aljas tettre vetemedett a 444.hu és a portál hazugságát átvevő Index. A Soros György által pártolt lapok ezúttal túl messzire mentek. Egyebek mellett a Magyar Vívó Szövetség megbízott főtitkárának Boczkó Gábornak a szavait kérdőjelezték meg, amikor hazugsággal vádolták a lipcsei vívó világbajnokságon részt vevő magyar vívókat, akik a rossz közbiztonságra panaszkodtak.

  • Megújul a lillafüredi kisvasút

    Megújul a lillafüredi kisvasút

    Korhűen újítja fel a Lillafüredi Állami Erdei Vasútat üzemeltetője, az Északerdő Zrt., miután kiderült, hogy a kormány a turisztikai célú keskeny nyomközű kisvasutak fejlesztéséről szóló határozata szerint a lillafüredi kisvasút felújítását is támogatja – közölte a társaság az MTI-vel pénteken.