EUR: 310,19 Ft
CHF: 289,22 Ft
2017. március 29., szerda
Auguszta

Belföld

Zavaros pénzügyek Volnerék körül

Magánéletéhez hasonlóan zavarosak Volner János pénzügyei. A Jobbik frakcióvezetője 2010 előtt több, azóta megszűnt céget is közösen vitt feleségével, azóta minden az asszony nevén van. A Lokál szétnézett, és Volnerék céges ügyei körül nagy káoszt talált.

Ahogy már beszámoltunk róla, a magánéleti válságba került Volner János, a Jobbik frakcióvezető-alelnöke aligha szállhat ki jól házasságából egy esetleges válás során. A ripost.hu korábbi cikke szerint a politikus felesége összeomlott és válni akar, miután a portál fotósorozatot közölt, amely akkor készült, amikor Volner János a hírek szerint a Jobbik-frakció jogászával húsz percet töltött a bozótosban.

Volner vagyonnyilatkozata alapján elmondható, hogy válás esetén nehéz vagyonmegosztás elé nézhet a politikus, mivel az ő nevén gyakorlatilag semmi sincs, míg felesége számos ingatlant és egy ma is működő céget birtokol. Nem volt ez mindig így. Cégbírósági adatok szerint Volner János és felesége 2010 előtt minden cégben közösen volt tulajdonos. Az első, még 1999-ben alapított Volner Bútorház Bt.-ben Volnerné volt a kültag, azt az alapítástól 2004-ig Volner János vezette, ténykedése első két évében több mint 15 millió forintos forgalom mellett volt veszteséges a vállalkozás. A céget 2004-ben eladták, később a vagyonára bírósági végrehajtást rendeltek el.

Hasonlóan végződött a 2003-ban hárommilliós törzstőkével alapított Prezent Bútorstúdió Kft. története is. Ezt a pár együtt alapította, majd két évvel később 300 ezer forintért eladta. A vevő a cég négy évvel későbbi felszámolása idején felszívódott. Igaz, a kft. már Volnerék idején sem fizetett egyetlen forint áfát sem, végül kényszertörléssel szűnt meg. A pár később további három céget alapított közösen, amelyek aztán így-úgy eltűntek a süllyesztőben. Volt, amelyiktől időben megváltak, de szinte mindegyik esetében sor került bírósági végrehajtásra.

Volner a 2010-es képviselővé választása után már nem vállalt szerepet „papíron” az újabb családi vállalkozásban. A Diamond Business Consulting Kft.-t a politikus felesége egyedül alapította 2010-ben. A számos tevékenységi körrel rendelkező cég azonban aligha végez érdemi tevékenységet, hiszen az elmúlt három esztendőben évente mintegy 50 ezer forintos forgalmat bonyolított le, mérlege minden alkalommal negatív volt.

Volner Magyar GárdaVolner es az ismeretlen no 20 percet toltottek kettesben a bozotban

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán: az európai jövő a visegrádi négyekben van – ÖSSZEFOGLALÓ

  Orbán: az európai jövő a visegrádi négyekben van – ÖSSZEFOGLALÓ

  Az európai jövő a visegrádi négyekben (V4) van – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő kedden Varsóban, a Közép- és Kelet-európai Innovátorok Kongresszusa (CEE Innovators Summit) elnevezésű konferencián, amelyen V4-es kollégáival – a házigazda lengyel, valamint a szlovák és a cseh kormányfővel – közösen vett részt.

 • Egy ember meghalt egy gyulai háztűzben

  Egy ember meghalt egy gyulai háztűzben

  Kigyulladt egy lakóház egy szobája Gyulán szerda reggel. A tűzoltók hőkamerával megtalálták az épületben tartózkodó lakót, de a mentők már nem tudták újraéleszteni – írta honlapján a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 • Bakondi: radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

  Bakondi: radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

  Már a határzár életbe lépése előtti napokban radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma, sikeres pedig nem is történt a szigorított jogi határzár és a megerősített kerítés együttes hatására – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.