EUR: 308,76 Ft
CHF: 288,56 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Egyéb XIII.kerület

Zöldbe burkolóznak lakótelepeink

Épül, szépül és zöldül a kerületben található lakótelepek környezete. Mindez az AngyalZÖLD+ és a Lendületben a XIII. kerület elnevezésű programnak köszönhető.

Mint azt a Lokál Extra az önkormányzattól megtudta, a felújítások első helyszíne az Országbíró lakótelep volt, majd a Kárpát utcai megújítása következett. Később a Vizafogó lakótelep rendbetételének fő szempontja a lakosság igényeinek kielégítésén és a minőségi változás elérésén túl a helyhez fűződő érzelmi kötődés megerősítése volt, így például helytörténeti tanösvényt hoztak létre, felújították a játszóteret és a pihenőparkot, kibővítették a talajvizes öntözőhálózatot.

13ker_laoktepel

A Vízafogó sétányon kialakított pihenőpark minden igényt kielégít (Fotó: Fehér György)

A Gidófalvy Lajos lakótelep fejlesztése során a Tüzér utcában elkerített játszóteret hoztak létre kisgyermekek számára, valamint egy közösségi teret kamaszoknak, bővítették a közvilágítását, felújították a nagy játszóteret, idén pedig fejlesztik a pihenőparkot. Az Árpád hídfő lakótelep felújítása az épületek közötti pihenőtér, támfalrendszer és csobogó kialakításával kezdődött. Idén a játszótér felújítása következik a terület bővítésével, új játszóeszközök kihelyezésével, a közvilágítás fejlesztésével, talajtakarók és évelők telepítésével. A felújításnak kiemelt aktualitást ad a Göncz Árpád városközpont kijelölése.

Mint azt az önkormányzat lapunkkal közölte, a Béke utca-Tatai úti lakótelep adottságai eltérnek a kerületben található többiétől, hiszen itt jellemzően négyszintes panelépületek találhatók, közöttük kertekkel. A Futár utcai park a telep egyetlen nyitott közparki területe, felújítását a játszótér térszerkezetének rendezésével, játszóeszközeinek bővítésével kezdték, amit a közvilágítás fejlesztése követett. Az év második felében a Futár utcai zöldterület átfogó, pihenőparki fejlesztését és a Szent László utcai udvarok felújítását készítik elő. A lakótelepi környezet leghangsúlyosabb fejlesztése a Tahi utcai beruházás, a tervek elkészítéséhez közvélemény-kutatást tartottak a lakosok körében. A Madarász Viktor és Tahi utca közötti tömbnél a zöldterületek felújítása mellett az öntözésük biztosítása, a virágfelületek telepítése is megtörténik, sőt a terület forgalmi és parkolási rendjének is átalakítják.

Kapcsolódó Cikkek

  • Alkudni már a piacon sem lehet

    Alkudni már a piacon sem lehet

    Egyre több az extra program a zalaegerszegi piacon, mégis – főleg a nyugdíjasok – csupán időtöltésből, társadalmi, baráti kapcsolatok építésére használják a vásárteret – mondják az eladók.

  • Őstehetség szeli a habokat

    Őstehetség szeli a habokat

    Most tizenkét éves, de már annyi érme van, hogy a lakásban tele vannak velük az ágyneműtartók. Ugrai Panna a Hód-Úszó SE versenyzője, és a legutóbbi, montenegrói versenyéről tizenhét érmet hozott haza, ezzel pedig korosztályának legeredményesebb lány úszója lett.