EUR: 302,50 Ft
CHF: 265,31 Ft
2017. augusztus 23., szerda
Bence

Egyéb XIII.kerület

Zöldbe burkolóznak lakótelepeink

Épül, szépül és zöldül a kerületben található lakótelepek környezete. Mindez az AngyalZÖLD+ és a Lendületben a XIII. kerület elnevezésű programnak köszönhető.

Mint azt a Lokál Extra az önkormányzattól megtudta, a felújítások első helyszíne az Országbíró lakótelep volt, majd a Kárpát utcai megújítása következett. Később a Vizafogó lakótelep rendbetételének fő szempontja a lakosság igényeinek kielégítésén és a minőségi változás elérésén túl a helyhez fűződő érzelmi kötődés megerősítése volt, így például helytörténeti tanösvényt hoztak létre, felújították a játszóteret és a pihenőparkot, kibővítették a talajvizes öntözőhálózatot.

13ker_laoktepel

A Vízafogó sétányon kialakított pihenőpark minden igényt kielégít (Fotó: Fehér György)

A Gidófalvy Lajos lakótelep fejlesztése során a Tüzér utcában elkerített játszóteret hoztak létre kisgyermekek számára, valamint egy közösségi teret kamaszoknak, bővítették a közvilágítását, felújították a nagy játszóteret, idén pedig fejlesztik a pihenőparkot. Az Árpád hídfő lakótelep felújítása az épületek közötti pihenőtér, támfalrendszer és csobogó kialakításával kezdődött. Idén a játszótér felújítása következik a terület bővítésével, új játszóeszközök kihelyezésével, a közvilágítás fejlesztésével, talajtakarók és évelők telepítésével. A felújításnak kiemelt aktualitást ad a Göncz Árpád városközpont kijelölése.

Mint azt az önkormányzat lapunkkal közölte, a Béke utca-Tatai úti lakótelep adottságai eltérnek a kerületben található többiétől, hiszen itt jellemzően négyszintes panelépületek találhatók, közöttük kertekkel. A Futár utcai park a telep egyetlen nyitott közparki területe, felújítását a játszótér térszerkezetének rendezésével, játszóeszközeinek bővítésével kezdték, amit a közvilágítás fejlesztése követett. Az év második felében a Futár utcai zöldterület átfogó, pihenőparki fejlesztését és a Szent László utcai udvarok felújítását készítik elő. A lakótelepi környezet leghangsúlyosabb fejlesztése a Tahi utcai beruházás, a tervek elkészítéséhez közvélemény-kutatást tartottak a lakosok körében. A Madarász Viktor és Tahi utca közötti tömbnél a zöldterületek felújítása mellett az öntözésük biztosítása, a virágfelületek telepítése is megtörténik, sőt a terület forgalmi és parkolási rendjének is átalakítják.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Strandon is izgalmas programokkal vár a Petőfi Pont!

  A Strandon is izgalmas programokkal vár a Petőfi Pont!

  Ismét a legmenőbb hazai sztárokkal találkozhatsz: itt lesz velünk Rúzsa Magdi, Ákos és Freddie, akik Sipos Dávid Güntherrel, a Petőfi Rádió műsorvezetőjével, valamint Csitári Gergellyel, az M2 Petőfi TV műsorvezetőjével beszélgetnek a költészetről, dalszövegekről, irodalomról, valamint megosztják a közönséggel kedvenc Arany János versüket az „Aranykor” emlékév tiszteletére.

 • Minden eddiginél több gyermek az idei Erzsébet-táborok programjain

  Minden eddiginél több gyermek az idei Erzsébet-táborok programjain

  Minden eddiginél több, mintegy százezer gyermek vehet részt idén az Erzsébet-táborok programjain – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Fonyódligeten, a balatoni Erzsébet-táborok zárása alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.

 • Frida Kahlo balladája

  Frida Kahlo balladája

  Frida Kahlo a huszadik század egyik legkülönösebb sorsú festője, legizgalmasabb asszonya, legnagyobb hatású, sajátos, csak rá jellemző utat járó művésze.