EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 24., vasárnap
Gellért, Mercédesz

Egyéb Tatabánya

Zsonglőrök és artisták a Május 1. parkban

Cirkuszi mutatványosok lepték el a Május 1. parkot, hiszen a Baross Imre Artista Szakiskola és Szakközépiskola közreműködésével megtartották a Cirkusz a Parkban elnevezésű egész délutános programot. Ennek keretében délután kettőtől hat óráig bárki kipróbálhatta a különböző artistaeszközöket: gólyalábat, gumiasztalt, glotkötelet, zsonglőreszközöket és még sok mást.11_12_cirkusz_a_parkban_01

Az iskola igazgatója, Muldainé Szakács Ilona azt mondta, ez a program országos szinten is különlegesnek számít, hiszen ritkán van ilyesmire lehetőség. Évi két-három alkalommal rendeznek családi napot, amivel a cél persze a toborzás. Az artistaszakma egyébként állítása szerint egyre népszerűbb, folyamatosan emelkedik a hozzájuk jelentkezők száma is. A klasszikus cirkusz mellett mostanában már a kortárs cirkusszal is igyekeznek megismertetni a közönséget, erre pedig sokan kíváncsiak. 

11_12_cirkusz_a_parkban_03Ahhoz, hogy valakiből artista legyen nem elengedhetetlen a tehetség, de rengeteg kitartás és türelem is kell. Ha az ötödik osztálytól kezdődő kilencéves szakképzést végigcsinálja valaki, abból az igazgatónő szerint már biztosan artista lesz. 

A parki programokra 31 diák és 8 felnőtt érkezett Tatabányára. A városban ugyan már többször voltak, a Május 1. parkban viszont most jártak először és a helyszín azonnal magával ragadta őket. A füves, térköves területek tökéletes lehetőséget biztosítottak a különböző eszközök kipróbálására, minden állomáson óriási sorok kígyóztak egész délután. 11_12_cirkusz_a_parkban_04Tóth Zsóka, a Vértes Agorája munkatársa azt mondta, a Cirkusz a parkban ötlete úgy jött, hogy szerették volna megmozgatni a gyerekeket. A Baross Imrés diákokkal és tanárokkal régóta jó a kapcsolat, így egyértelmű volt, hogy őket kérik fel a feladatra (közreműködtek a tatai Talentum Iskola artista szakának növendékei is). A terv jól sikerült, a kisebb és a nagyobb gyerekek is találtak izgalmas kihívásokat a délután folyamán, este 7 órától pedig mindenki tátott szájjal figyelte az artisták bemutatóját a szabadtéri színpadon.

Kapcsolódó Cikkek