2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Tatabánya

Zsonglőrök és artisták a Május 1. parkban

Cirkuszi mutatványosok lepték el a Május 1. parkot, hiszen a Baross Imre Artista Szakiskola és Szakközépiskola közreműködésével megtartották a Cirkusz a Parkban elnevezésű egész délutános programot. Ennek keretében délután kettőtől hat óráig bárki kipróbálhatta a különböző artistaeszközöket: gólyalábat, gumiasztalt, glotkötelet, zsonglőreszközöket és még sok mást.11_12_cirkusz_a_parkban_01

Az iskola igazgatója, Muldainé Szakács Ilona azt mondta, ez a program országos szinten is különlegesnek számít, hiszen ritkán van ilyesmire lehetőség. Évi két-három alkalommal rendeznek családi napot, amivel a cél persze a toborzás. Az artistaszakma egyébként állítása szerint egyre népszerűbb, folyamatosan emelkedik a hozzájuk jelentkezők száma is. A klasszikus cirkusz mellett mostanában már a kortárs cirkusszal is igyekeznek megismertetni a közönséget, erre pedig sokan kíváncsiak. 


11_12_cirkusz_a_parkban_03Ahhoz, hogy valakiből artista legyen nem elengedhetetlen a tehetség, de rengeteg kitartás és türelem is kell. Ha az ötödik osztálytól kezdődő kilencéves szakképzést végigcsinálja valaki, abból az igazgatónő szerint már biztosan artista lesz. 

A parki programokra 31 diák és 8 felnőtt érkezett Tatabányára. A városban ugyan már többször voltak, a Május 1. parkban viszont most jártak először és a helyszín azonnal magával ragadta őket. A füves, térköves területek tökéletes lehetőséget biztosítottak a különböző eszközök kipróbálására, minden állomáson óriási sorok kígyóztak egész délután. 11_12_cirkusz_a_parkban_04Tóth Zsóka, a Vértes Agorája munkatársa azt mondta, a Cirkusz a parkban ötlete úgy jött, hogy szerették volna megmozgatni a gyerekeket. A Baross Imrés diákokkal és tanárokkal régóta jó a kapcsolat, így egyértelmű volt, hogy őket kérik fel a feladatra (közreműködtek a tatai Talentum Iskola artista szakának növendékei is). A terv jól sikerült, a kisebb és a nagyobb gyerekek is találtak izgalmas kihívásokat a délután folyamán, este 7 órától pedig mindenki tátott szájjal figyelte az artisták bemutatóját a szabadtéri színpadon.


Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.