EUR: 307,64 Ft
CHF: 287,07 Ft
2017. január 19., csütörtök
Sára, Márió

Tech

68 millió felhasználó adatát lopták el

hacker

Az adatlopás még 2012-ben történt, de a hackerek csak most kezdték el árulni azokat az interneten. Az érintett, több mint 68 millió Dropbox-felhasználót a haveibeenpwned.com értesítette az adatszivárgásról, így mi is azt javasoljuk, hogy ha legalább öt éve regisztrált felhasználója vagy az online fájltárolási szolgáltatásnak, azonnal változtass jelszót. Ha lehet, akkor ezt tedd meg minden profilod alatt.

Egyébként bejáratott trendnek tűnik ez a fajta eljárás a hackerek körében, ugyanis hasonlóképpen jártak el korábban a MySpace és a LinkedIn eltulajdonított adataival is. A személyes információk árusítását csak 4-5 év után kezdték meg úgy, ahogyan most is – írja a Telegraph.

Kapcsolódó Cikkek

 • Együttműködő robotok

  Együttműködő robotok

  Egyre több vállalat ismeri fel, hogy hosszú távú érdeke tevékenységének fenntartható végzése. Növekvőben van azon cégek száma, amelyek tudatosan törekednek ökológiai lábnyomuk csökkentésére, a környezet értékeinek védelmére.

 • Beperelték a Twittert!

  Beperelték a Twittert!

  A 2015 novemberében Párizsban és a 2016 márciusában Brüsszelben elkövetett torcselekmények áldozatainak hozzátartozói jogi eljárást kezdeményeztek a Twitter nevű közösségi szolgáltató ellen.

 • Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

  Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

  Még mindig csak kevés internetező alkot hatékony jelszót és használja azt biztonságosan, annak ellenére, hogy majdnem minden ötödik internetező fiókját megpróbálták már feltörni a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat kutatása szerint.