EUR: 308,41 Ft
CHF: 281,70 Ft
2017. május 23., kedd
Dezső

Sport

A bírók vették el az újabb magyar érmet

Lőrincz Viktor a kötöttfogású birkózók 85 kg-os mezőnyében indult a riói olimpián, és bátran kijelenthetjük, hogy egész nap kiválóan szerepelt. A birkózóversenyek második napján egészen az elődöntőig menetelt hibátlanul, ott azonban orosz ellenfele 7-1-re legyőzte, így jöhetett a német Denis Kubla a bronzmeccsen.

A bíró először a németet küldte a földre, így Lőrincz támadhatott, azonban nem sikerült kiemelnie ellenfelét. Ezt követően a zsűri jelezte, hogy Lőrincz szabálytalanul fogott vissza, ezért adnának két pontot ellenfelének. A magyar stáb megchallenge-elte az ítéletet, azonban Lőrincz nem kérte a visszajátszást, ezért visszadobta a kabalát. A második félidőben Lőrincz fordítani tudott 3-2-re, miután földre vitte Kublát, akit ráadásul meg is intettek passzivitásért. Majd fél perccel a vége előtt, teljesen indokolatlanul, Lőrinczet is megbüntették passzivitásért, így lett a végeredmény 3-3, de mivel a magyar birkózónak több intése volt, a német kapta meg a bronzérmet. Lőrincz Viktor ötödik helyen zárta az olimpiát.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Tamás

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15.
Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15.
Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Egész éjszaka buliztak Madridban

  Egész éjszaka buliztak Madridban

  Edzőként ez életem legszebb napja – mondta Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője, akivel a csapat öt év után először lett bajnok, amikor a spanyol bajnokság utolsó fordulójában 2-0-ra legyőzte idegenben a Málagát.

 • Risztov Éva: Örülök, hogy részese lehetek a vb-nek

  Risztov Éva: Örülök, hogy részese lehetek a vb-nek

  Risztov Éva is népszerűsíti a júliusi 17. FINA-világbajnokságot. Az olimpiai bajnok kipróbálta azokat a játékokat is, amelyekkel több fővárosi helyszín mellett Győrben, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Balatonfüreden is találkozhatnak az érdeklődők.

 • Halálosan megfenyegették a kosarast

  Halálosan megfenyegették a kosarast

  A San Antonio Spurs elleni nyugati főcsoportdöntő első mérkőzésén Zaza Pachulia, a Golden State Warriors kosarasa ráesett a hazai csapat legjobbjának számító Kawhi Leonard amúgy is sérült bokájára, aki ezért kénytelen kihagyni az NBA-szezon további mérkőzéseit.