EUR: 307,42 Ft
CHF: 265,81 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

A bírók vették el az újabb magyar érmet

Lőrincz Viktor a kötöttfogású birkózók 85 kg-os mezőnyében indult a riói olimpián, és bátran kijelenthetjük, hogy egész nap kiválóan szerepelt. A birkózóversenyek második napján egészen az elődöntőig menetelt hibátlanul, ott azonban orosz ellenfele 7-1-re legyőzte, így jöhetett a német Denis Kubla a bronzmeccsen.

A bíró először a németet küldte a földre, így Lőrincz támadhatott, azonban nem sikerült kiemelnie ellenfelét. Ezt követően a zsűri jelezte, hogy Lőrincz szabálytalanul fogott vissza, ezért adnának két pontot ellenfelének. A magyar stáb megchallenge-elte az ítéletet, azonban Lőrincz nem kérte a visszajátszást, ezért visszadobta a kabalát. A második félidőben Lőrincz fordítani tudott 3-2-re, miután földre vitte Kublát, akit ráadásul meg is intettek passzivitásért. Majd fél perccel a vége előtt, teljesen indokolatlanul, Lőrinczet is megbüntették passzivitásért, így lett a végeredmény 3-3, de mivel a magyar birkózónak több intése volt, a német kapta meg a bronzérmet. Lőrincz Viktor ötödik helyen zárta az olimpiát.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Tamás

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15.
Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15.
Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Emlékezzünk a nagyokra!

  Emlékezzünk a nagyokra!

  Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

 • Ilyen volt a Storck-éra

  Ilyen volt a Storck-éra

  Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.

 • Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvégén egészen pontosan 31920 futót regisztráltak, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harminc ezret!