EUR: 307,82 Ft
CHF: 287,03 Ft
2017. január 16., hétfő
Gusztáv

Sport

A bírók vették el az újabb magyar érmet

Lőrincz Viktor a kötöttfogású birkózók 85 kg-os mezőnyében indult a riói olimpián, és bátran kijelenthetjük, hogy egész nap kiválóan szerepelt. A birkózóversenyek második napján egészen az elődöntőig menetelt hibátlanul, ott azonban orosz ellenfele 7-1-re legyőzte, így jöhetett a német Denis Kubla a bronzmeccsen.

A bíró először a németet küldte a földre, így Lőrincz támadhatott, azonban nem sikerült kiemelnie ellenfelét. Ezt követően a zsűri jelezte, hogy Lőrincz szabálytalanul fogott vissza, ezért adnának két pontot ellenfelének. A magyar stáb megchallenge-elte az ítéletet, azonban Lőrincz nem kérte a visszajátszást, ezért visszadobta a kabalát. A második félidőben Lőrincz fordítani tudott 3-2-re, miután földre vitte Kublát, akit ráadásul meg is intettek passzivitásért. Majd fél perccel a vége előtt, teljesen indokolatlanul, Lőrinczet is megbüntették passzivitásért, így lett a végeredmény 3-3, de mivel a magyar birkózónak több intése volt, a német kapta meg a bronzérmet. Lőrincz Viktor ötödik helyen zárta az olimpiát.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Tamás

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15.
Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15.
Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Hivatalos! Massa visszatér

  Hivatalos! Massa visszatér

  Az eddig Williamsszel versenyző Valtteri Bottas lesz a Forma-1-es világbajnok Mercedes csapatnál Lewis Hamilton pilótatársa, míg az ő helyére a korábban visszavonult Felipe Massa tér vissza a Williamshez.

 • Két verség után Chile ellen javíthatunk

  Két verség után Chile ellen javíthatunk

  Rosszul kezdődött a férfi kézilabda vb a magyar válogatottnak, a németek és a horvátok elleni vereség – 27-23, illetve 31-28 – után azonban Chile legyőzése nem okozhat különösebb gondot.

  Gdansk, 2016.

 • Semmi sem épül csak az olimpia miatt

  Semmi sem épül csak az olimpia miatt

  A kormány által tavaly decemberben elfogadott Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program megvalósulásával a 2024-es olimpiától függetlenül is megépülnek azok a sportlétesítmények, amelyekben a nyári játékok versenyeit is tartanák.