EUR: 312,63 Ft
CHF: 267,75 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb IV.kerület XIII.kerület XIV.kerület

A kertben is lehet vasutazni!

4_13_14ker_vasut

Fel is lehet ülni a kismozdonyok mögé (fotó: vasuttortenetipark.hu)

A Tatai úton található Magyar Vasúttörténeti Park lesz az otthona augusztus 13-án és 14-én az Európai Kerti Vasutak Találkozójának.

A családi napon kerti vasutak, mozdonymodellek, gőzgépek mutatkoznak be, dízel- és gőzmozdonyok kicsinyített másai vonulnak fel a 850 méter hosszú sínpályán. A program különlegessége, hogy a kis mozdonyok mögé felülhetnek a gyerekek és a szüleik, és körbeutazhatják az alagúttal, tavacskával színesített kerti vasúti pályát. A százéves körfűtőházban a látogatók megtekinthetnek továbbá gőzgépeket, egy osztrák–magyar koprodukcióban felállított Dachberg-terepasztalt, egy amerikai rendszerű vasútmodellpályát, a csömödéri kisvasút kézzel készített, egyedi modelljét. A kerti vasút mellett a park interaktív szolgáltatásai is kipróbálhatók, így a látogatók utazhatnak nagy gőzmozdonyon, lóvasúton, Csajka sínautóban, vagy kipróbálhatják erejüket a kézihajtányon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.