EUR: 308,60 Ft
CHF: 267,53 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb IV.kerület XIII.kerület XIV.kerület

A kertben is lehet vasutazni!

4_13_14ker_vasut

Fel is lehet ülni a kismozdonyok mögé (fotó: vasuttortenetipark.hu)

A Tatai úton található Magyar Vasúttörténeti Park lesz az otthona augusztus 13-án és 14-én az Európai Kerti Vasutak Találkozójának.

A családi napon kerti vasutak, mozdonymodellek, gőzgépek mutatkoznak be, dízel- és gőzmozdonyok kicsinyített másai vonulnak fel a 850 méter hosszú sínpályán. A program különlegessége, hogy a kis mozdonyok mögé felülhetnek a gyerekek és a szüleik, és körbeutazhatják az alagúttal, tavacskával színesített kerti vasúti pályát. A százéves körfűtőházban a látogatók megtekinthetnek továbbá gőzgépeket, egy osztrák–magyar koprodukcióban felállított Dachberg-terepasztalt, egy amerikai rendszerű vasútmodellpályát, a csömödéri kisvasút kézzel készített, egyedi modelljét. A kerti vasút mellett a park interaktív szolgáltatásai is kipróbálhatók, így a látogatók utazhatnak nagy gőzmozdonyon, lóvasúton, Csajka sínautóban, vagy kipróbálhatják erejüket a kézihajtányon.

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.