EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Sport

A riói olimpia legjobb aranyköpései!

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15.
A győztes jamaicai Usain Bolt ünnepel a Rio de Janeiró-i nyári olimpia férfi 100 méteres síkfutásának döntője után az Olimpiai Stadionban 2016. augusztus 14-én. Bolt sorozatban harmadszor nyert olimpiai aranyérmet 100 méteren. (MTI/AP/David J. Phillip)

A riói olimpia legemlékezetesebb vagy legviccesebb megnyilvánulásai a dpa német hírügynökség gyűjtésében:

“Próbálok a legnagyobbak közé emelkedni, oda, ahol Ali és Pelé van” – Usain Bolt jamaicai vágtázó, majd kilencedik olimpiai aranya után: “Tessék, én vagyok a legnagyobb.”

“Már fájdalmasabb kijönni a medencéből, mint korábban, de a dobogón állni és a himnuszt hallgatni ugyanolyan csodálatos” – Michael Phelps úszó, aki 23 aranyéremmel búcsúzott az olimpiáktól.

“Talán minden tizedik generációnak van esélye látni egy olyan sportolót, mint Michael” – Phelps edzője, Bob Bowman.

“Szun Jang lilát pisil. Ha ránézek a dobogóra, a rosszullét kerülget” – Camille Lacourt francia úszó kínai riválisáról, aki doppingeltiltása után nyert Rióban.

“Esik az eső a plafonról, és penészednek a falak. A portánál egy hatalmas lyuk tátong. De nyerni jöttünk, és ebben egy cseppkőbarlang sem akadályozhat meg bennünket” – Barbara Engleder német sportlövő az olimpiai faluban uralkodó körülményekről.

“Majd odateszünk nekik egy kengurut, hogy otthon érezzék magukat” – Eduardo Paes riói polgármester az ausztrál sportolókról, miután azok nem akartak beköltözni a szerintük lakhatatlan faluba.

“Büszke vagyok arra, hogy nemcsak az országomat képviselhettem, hanem a nyomornegyedeket is” – Rafaela Silva szegény sorból származó cselgáncsozó, aki a brazilok első aranyérmét szerezte Rióban.

“Azt hittem, odahaza fogok grillezni, nem pedig aranyéremmel a nyakamban itt állni” – Andy Murray teniszező korábbi búcsúra számított.

“Phelpset és Boltot mindenki ismeri. Na de Ucsimurát? Én nem vagyok valami híres” – szerénykedett Ucsimura Kohej háromszoros olimpiai bajnok japán tornász.

“Te vagy az első itt, aki helyesen ejtette ki a nevemet. Még én sem vagyok képes rá” – viccelődött egy lengyel újságíróval Mike Krzyzewski, az amerikai kosárválogatott szövetségi kapitánya.

“Otthagytam az utcai versenyzést és a nagy pénzt, visszatértem ide, ahol ismét csak egy voltam a többi között. Mindent előről kellett kezdenem” – Bradley Wiggins brit kerekes a pályakerékpárhoz való visszatéréséről, miután aranyérmet nyert társaival az üldözéses csapatversenyben.

“Szeretem az olimpiai falu hangulatát. De a játékok után haza akarok menni, és a kutyámmal sétálgatni” – Jason Kenny olimpiai bajnok brit kerekes.

“Ez csúnya volt, szégyellje magát az atlétikai stadion közönsége. Szurkoljatok amilyen hangosan csak akartok, de ne vessétek meg az ellenfelet” – Paula Radcliffe volt maratonfutó a Twitteren, miután a brazil közönség kifütyülte Renaud Lavillenie francia rúdugrót.

“Természetesen gratulálok az új rúdugróbajnoknak, de biztosan érezni fogja, hogy nem teljes a sikere. Itt engem kellett volna megverni” – Jelena Iszinbajeva kétszeres olimpiai bajnok rúdugró, aki az orosz atléták kitiltása miatt nem versenyezhetett Rióban.

“A gigantizmus még gigantikusabb lett. Túl gigantikus” – Michael Groß olimpiai bajnok német úszó a riói játékokról.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek