EUR: 307,92 Ft
CHF: 266,00 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Sport

A riói olimpia legjobb aranyköpései!

A riói olimpia legemlékezetesebb vagy legviccesebb megnyilvánulásai a dpa német hírügynökség gyűjtésében:

“Próbálok a legnagyobbak közé emelkedni, oda, ahol Ali és Pelé van” – Usain Bolt jamaicai vágtázó, majd kilencedik olimpiai aranya után: “Tessék, én vagyok a legnagyobb.”

“Már fájdalmasabb kijönni a medencéből, mint korábban, de a dobogón állni és a himnuszt hallgatni ugyanolyan csodálatos” – Michael Phelps úszó, aki 23 aranyéremmel búcsúzott az olimpiáktól.

“Talán minden tizedik generációnak van esélye látni egy olyan sportolót, mint Michael” – Phelps edzője, Bob Bowman.

“Szun Jang lilát pisil. Ha ránézek a dobogóra, a rosszullét kerülget” – Camille Lacourt francia úszó kínai riválisáról, aki doppingeltiltása után nyert Rióban.

“Esik az eső a plafonról, és penészednek a falak. A portánál egy hatalmas lyuk tátong. De nyerni jöttünk, és ebben egy cseppkőbarlang sem akadályozhat meg bennünket” – Barbara Engleder német sportlövő az olimpiai faluban uralkodó körülményekről.

“Majd odateszünk nekik egy kengurut, hogy otthon érezzék magukat” – Eduardo Paes riói polgármester az ausztrál sportolókról, miután azok nem akartak beköltözni a szerintük lakhatatlan faluba.

“Büszke vagyok arra, hogy nemcsak az országomat képviselhettem, hanem a nyomornegyedeket is” – Rafaela Silva szegény sorból származó cselgáncsozó, aki a brazilok első aranyérmét szerezte Rióban.

“Azt hittem, odahaza fogok grillezni, nem pedig aranyéremmel a nyakamban itt állni” – Andy Murray teniszező korábbi búcsúra számított.

“Phelpset és Boltot mindenki ismeri. Na de Ucsimurát? Én nem vagyok valami híres” – szerénykedett Ucsimura Kohej háromszoros olimpiai bajnok japán tornász.

“Te vagy az első itt, aki helyesen ejtette ki a nevemet. Még én sem vagyok képes rá” – viccelődött egy lengyel újságíróval Mike Krzyzewski, az amerikai kosárválogatott szövetségi kapitánya.

“Otthagytam az utcai versenyzést és a nagy pénzt, visszatértem ide, ahol ismét csak egy voltam a többi között. Mindent előről kellett kezdenem” – Bradley Wiggins brit kerekes a pályakerékpárhoz való visszatéréséről, miután aranyérmet nyert társaival az üldözéses csapatversenyben.

“Szeretem az olimpiai falu hangulatát. De a játékok után haza akarok menni, és a kutyámmal sétálgatni” – Jason Kenny olimpiai bajnok brit kerekes.

“Ez csúnya volt, szégyellje magát az atlétikai stadion közönsége. Szurkoljatok amilyen hangosan csak akartok, de ne vessétek meg az ellenfelet” – Paula Radcliffe volt maratonfutó a Twitteren, miután a brazil közönség kifütyülte Renaud Lavillenie francia rúdugrót.

“Természetesen gratulálok az új rúdugróbajnoknak, de biztosan érezni fogja, hogy nem teljes a sikere. Itt engem kellett volna megverni” – Jelena Iszinbajeva kétszeres olimpiai bajnok rúdugró, aki az orosz atléták kitiltása miatt nem versenyezhetett Rióban.

“A gigantizmus még gigantikusabb lett. Túl gigantikus” – Michael Groß olimpiai bajnok német úszó a riói játékokról.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.

  • Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

    Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

    A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvégén egészen pontosan 31920 futót regisztráltak, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harminc ezret!