EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Extra

Alsónadrágban mentette meg a fuldokló nő életét

Egy sárvári rendőr előbb egy fuldokló asszonyt próbált kimenteni a megáradt folyóból, majd a saját életéért is küzdenie kellett. Hőstette után visszatért a kapitányságra, lezuhanyozott és folytatta a munkáját.

Ismerősök és ismeretlenek állítják meg az utcán a sárvári Papp Csaba rendőr törzszászlóst, telefonon hívják és gratulálnak neki, miután vasárnap egy csapásra hőssé vált. Pedig csendesen indult a szolgálat.

– Riasztást kaptunk, hogy egy nő a Rába-hídnál fuldoklik a vízben. Épp ráértem, így a folyóhoz száguldottam – emlékezik a történtekre a törzszászlós. – A gáton szaladgáltam fel s alá, hátha meglátom a bajba jutott asszonyt. Közben a híd felől megérkeztek a kollégáim is, együtt kerestük tovább, amikor végre feltűnt a koszos vízben. Néha elmerült a hullámokban, azután újra felbukkant. Annyira kimerült volt, hogy már nem is nagyon küzdött.

rendőr6

A rendőr ledobta az egyenruháját, cipőben és alsónadrágban előreszaladt a gáton, majd leereszkedett a partra. Egyet lépett a vízben, és rögtön eltűnt a lába alól a föld. Árral szemben úszott a híd irányába, amíg fel nem tűnt a nő.

– Átkulcsoltam a nyakánál fogva, és háton úszva igyekeztem a part felé. Azonban olyan erős volt a sodrás, hogy a megáradt folyó nem engedett, bent tartott középen – folytatja a rendőr. – Ráadásul a hölgy rúgkapálni kezdett, így már vele is meg kellett küzdenem. Nyugtattam, próbáltam szóra bírni, de nem válaszolt, némán harcolt az életéért.

Eközben Papp Csaba kollégái a parton lesték az úszókat, de nem jöttek. Az életmentő rendőr és a 63 éves asszony már sokkal előrébb járt. Végül a törzszászlós meglátott egy kidőlt fűzfát a folyón keresztben, annak az ágába kapaszkodva várta a segítséget. Húsz perc telt el, mire megérkeztek a többiek, addigra viszont az asszonnyal és az erős sodrással küszködő Csaba eljutott a végkimerülés határáig.

– Már egyedül is képtelen lettem volna kijutni a partra, nemhogy az asszonnyal – folytatja. – Amikor a társaim megjelentek, hoztak egy kötelet, azzal húztak ki bennünket.

Az asszony kék pizsamában volt, ájultan feküdt a fűben. Miután a mentősök megvizsgálták, kórházba vitték, a hős rendőr pedig felöltözött és visszatért a kapitányságra, hogy felvegye a munkát.

Meglepődött a párja hősiességén

Papp Csabát élettársa, Judit és kétéves kislánya, Petra várja haza. – Büszke vagyok Csabára, mindig is tudtam, hogy nem retten meg a kihívásoktól. Többször is átúszta már a Balatont, de azért ez az eset engem is megdöbbentett – árulta el a Lokálnak Judit.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtámadták a Pet Shop Boys tagjait

  Megtámadták a Pet Shop Boys tagjait

  Megtámadták a Pet Shop Boys egyik zenészét és stábja egyik tagját Rio de Janeiróban, a Copacabanán – tudósított a helyi médiára hivatkozva a The Guardian.

 • Vízben szült Szinetár Dóra

  Vízben szült Szinetár Dóra

  Vasárnap este született meg Szinetár Dóra harmadik gyermeke, Makranczi Benjámin. A Hot! magazinnak adott interjújában a színésznő elmesélte, hogy három gyerekének világrajövetele közül Benjaminét viselte a legjobban.

 • Több százmilliót bukott Schobert Norbi

  Több százmilliót bukott Schobert Norbi

  Sok százmillót bukott el az utóbbi években Schobert Norbi. Volt idő, amikor a fitneszedzőnek és feleségének, Rubint Rékának a napi megélhetés is gondot okozott, nem beszélve a 2015-ben kirobbant Buda-Cash- és Quaestor-botrányokról, amelyek után Norbi maga vállalta a részvényesek kártalanítását.