EUR: 308,55 Ft
CHF: 287,49 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Sport

Bácsi Péter nyolcaddöntős a birkózónyitányon

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 14.
Bácsi Péter (hátul) és a kolumbiai Carlos Andres Munoz Jaramillo a férfi kötöttfogású birkozók 75 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében a riói nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 14-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjában Bácsi Péter technikai tussal felülmúlta kolumbiai riválisát, Carlos Andres Munoz Jaramillót a riói olimpia vasárnapi birkózónyitányán, így bejutott a nyolcaddöntőbe.

A 2-es számú Karióka Arénában a Ferencváros világ- és Európa-bajnoka állásból nem tudott eredményes akciót csinálni, de ellenfele második figyelmeztetését követően a parterhelyzetből előbb nagy ívben eldobta négy pontért a dél-amerikai birkózót, majd megpörgette, végül pedig kis ívben ismét “elhajította”, így 1 perc 44 másodperc után elérte a technikai tushoz szükséges nyolcpontos különbséget.

“Ez a kolumbiai nem tartozik a súlycsoport legjobbjai közé, így ez várható volt. A verseny érdemi része csak ezután következik” – értékelt röviden az MTI-nek Sike András, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya.

Bácsi a legjobb 16 között nagy meglepetésre Daniel Tihomirov Alekszandrovval találkozik, az idei Európa-bajnokságon a 80 kilogrammos súlycsoportban bronzérmes bolgár ugyanis az első fordulóban legyőzte a négy évvel ezelőtt ezüstérmes, 2014-es világbajnok örmény Arszen Dzsulfalakjant.

Eredmény:

birkózás, kötöttfogású 75 kg, 1. forduló, a 16 közé jutásért:

Bácsi Péter-Carlos Andres Munoz Jaramillo (kolumbiai) 8-0

Kapcsolódó Cikkek