2018. április 26., csütörtök
Ervin

Külföld

Bátor tanárt keresnek az elhagyott szigetre

Tanárt keresnek egy skóciai szigetre, az érdeklődő a világ bármely pontjáról beadhatja jelentkezését. Mindössze hét gyerek oktatásáról kellene gondoskodni, hátrány viszont, hogy Muck az egyik legelhagyatottabb sziget a világon.

A helyiek azután hirdették meg globálisan a tanári állást a közösségi hálón, hogy az előző hat tanító nem tudott alkalmazkodni a helyi életformához. Pedig a legutóbbinál még soha nem volt jobb az ott élők szerint, de ő is elmegy – adta hírül az MTI.


– Nagyon szerencsés voltam, hogy két és fél évig az itteni általános iskolában taníthattam, de családi okok miatt sajnos távoznunk kell – idézte a The Times című lap hétfőn Julie Bakert, aki szerint Muck amúgy csodálatos hely, jó ott élni és tanítani.

A következő tanárt és családját háromszobás lakás várja az iskola fölött gyönyörű kilátással. A jelentkezőtől elvárják, hogy lelkes, türelmes, megértő és eltökélt legyen, szeressen a szabadban lenni (elkél az erősen vízálló ruházat), képes legyen alkalmazkodni a körülményekhez, többek között ahhoz, hogy nincs bolt, és néha el vannak vágva a külvilágtól. Az előnyök között említették a szórakoztató közösségi programokat és a gyönyörű nyarat.


Az igazgató a szomszédos sziget, Eigg tanára, aki ingázik a két sziget között. Az új tanár évi 22 500 és 35 800 font közötti (mintegy 7,9–12, 5 millió forint) fizetésre számíthat. Érdeklődők máris vannak, még Spanyolországból is.
A The Times szerint a sziget lakóinak semmi esetre sem lesz könnyű maradásra bírniuk a győztes jelentkezőt. A lap emlékeztetett arra, hogy a most távozó tanár elődje néhány órával az érkezését követően közölte, mégsem kell neki az állás, és másnap már el is ment.

A Belső-Hebridákhoz tartozó Small-szigetek legkisebb szigetén nincsenek üzletek, és az ott élők télen teljesen el vannak vágva a külvilágtól. A 24 órás áramszolgáltatást is csak három éve vezették be. 2013 előtt csupán napi 10 órán át volt áram, gyertyalángnál olvastak, kézzel mosták a ruháikat és gyakran maradtak le a filmek végéről. A lakosok száma 30, a legtöbben a kikötő, Port Mor közelében élnek. Muck valóban parányi: 2,5 mérföld hosszú és két mérföld széles. Egyetlen útja van, Port Mor és Gallanach között. Nemcsak bolt, hanem templom és postahivatal – de még utcai postaláda – sincs.

Muck szigete csodálatos látványt nyújt, de nehéz alkalmazkodni az életkörülményekhez Fotó: Facebook

Muck szigete csodálatos látványt nyújt, de nehéz alkalmazkodni az életkörülményekhez
Fotó: Facebook

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Orgia közben csapott le a rendőrség

  Orgia közben csapott le a rendőrség

  Thaiföldön virágzik a szexturizmus. Nincs olyan perverz kívánság, amit az erre kihegyezett üzletág ne tudna kielégíteni. A napokban azonban a Ban Tulip Hotelben Dél-Pattayán több, mint 20 embert állítottak elő, amikor egy kemény orgiát szakítottak félbe az egyenruhások.

 • A nap képe: Világjáró vizsla

  A nap képe: Világjáró vizsla

  Bemutatjuk Whiskyt, a négyéves vadászebet, aki gazdájával már szinte az egész világ összes mesebeli táját bejárta. Gazdája, Adele imádja a természetet, így nem csoda, hogy hűséges társával, a magyar vizslával egyre több lélegzetelállító helyre igyekeznek eljutni.

 • Morvai elítélte Macron terveit

  Morvai elítélte Macron terveit

  Morvai Krisztina, Európai Parlamenti képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament ülésén szólalt fel Emmanuel Macron francia elnök Európai Egyesült Államok víziója ellen és állt ki a nemzetek Európája mellett.