EUR: 310,10 Ft
CHF: 289,09 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Sport

Belebukott a hamis ruhákba a román olimpiai bizottság elnöke

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 12.
A riói nyári olimpia női párbajtőr csapatversenyében aranyérmes román Loredana Dinu, Simona Gherman, Simona Pop és Ana Maria Popescu (b-j) ünnepel az eredményhirdetésen a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 11-én. A román párbajtőrözők a döntőben Kínát győzték el 44-38-ra.  (MTI/EPA/José Mendez)

A romániai Olimpiai és Sportbizottság (COSR) elnöke bejelentette, hogy a riói olimpia után benyújtja lemondását, és erre kéri a bizottság alelnökeit és vezető testületeinek tagjait is.

Alin Petrache a bizottság honlapján közölt közleményben helyezte kilátásba lemondását hétfőn hajnalban. Az elnök arra hivatkozott, hogy az olimpia után alaposan ki kell elemezni a román sportolók felkészülését, eredményeit, és a szervezeti hierarchiának nem szabad befolyásolnia az elemzés menetét.

A sportvezető mind a sportolóktól, mind a közvéleménytől elnézést kért a Rióba utazott román sportolók felszerelésének megkérdőjelezhető minősége miatt. Közölte: belső vizsgálatot indít az olimpiai bizottságnál, hogy kiderüljön, kik a felelősek ezért. Petrache ígérete szerint szigorú büntetésre számíthatnak azok, akik felelősségre vonhatóak lesznek az ügyben. Pénteken a román ügyészség is vizsgálni kezdte azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a riói olimpián résztvevő román sportolók számára hamisított felszerelést biztosított az olimpiai bizottság.

Amint a Mediafax hírügyönkség közölte, a riói olimpián az utóbbi ötven év leggyengébb román szereplése körvonalazódik. Románia egy arany, egy ezüst és két bronzéremmel az éremtáblázat 32. helyén áll a hétfői versenynap előtt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek