EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Külföld

Belehalt sérüléseibe a svájci vonattámadás egy 17 éves lány áldozata

Belehalt sérüléseibe egy, az augusztusi svájci vonattámadásban megsebesült 17 éves lány, ő a második halálos áldozata a történteknek, nem számítva az elkövetőt – közölte szerdán a svájci rendőrség.

Augusztus 13-án egy férfi késsel és gyúlékony folyadékkal támadt egy vonat utasaira Salez település közelében, és hat embert megsebesített. A 27 éves tettes a vasúti kocsiban gyúlékony folyadékot locsolt szét, amely lángra kapott. Hat áldozatát – köztük egy hatéves gyermeket – égési sérülésekkel és szúrt sebekkel szállították különböző kórházakba.

Az egyik sebesült, egy 34 éves nő a támadás után egy nappal meghalt. A 27 éves támadó ugyanaznap belehalt égési sérüléseibe, emiatt a hatóságok nem tudták kihallgatni. A nyomozók egyelőre nem találták jelét annak, hogy a férfi, akinek nevét nem közölték, bármilyen politikai vagy vallási szélsőséges mozgalomhoz tartozott volna.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.