EUR: 308,50 Ft
CHF: 287,44 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Belföld

Biofűvel ölték meg Rockyt, a halálra drogozott kutyát

Kábító hatású anyagok terjesztőihez juthat közelebb a rendőrség a Várpalotán borzalmas körülmények között kimúlt kölyökkutya ügyén keresztül – értesült a Lokál. Úgy tudjuk, előkerült egy telefon, amelyen a kutyát vélhetően bedrogozó fiatalok kommunikáltak dílerükkel.

Rocky bedrogozott kolyok staff FBÁllatkínzás és lopás miatt folytat büntetőeljárást a Várpalotai Rendőrkapitányság annak a staffordshire terrier kiskutyának az ügyében, akit állatvédők szerint bedrogoztak augusztus 17-én a Veszprém megyei városban. A Rocky nevű kiskutya agóniájáról készült felvételek bejárták a világhálót, sokan megnevezik azt a 17 éves lányt is, aki vélhetően részt vett az állat megmérgezésében. Azóta újabb részletek láttak napvilágot.

– Az állami gondozott lány barátai szerint az eset előtt egy héttel is összejöttek a Várpalota-széli romos házban, és állítólag napokon át biofüvet szívtak – nyilatkozta az omegahirek.hu hírportálnak Antal Laura, a Vahur Állatvédő Egyesület elnöke. – A fiatalok szerint egy férfi adott úgynevezett „shotot” a kiskutyának, vagyis a biofüves cigit fordítva, az égő felével adták a szájába, miközben valaki belefújt a csigába, és így sűrűbb, koncentráltabb füst jutott az állat szervezetébe.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűncselekmény elkövetése miatt egyelőre nem indítottak eljárást, de lapunk úgy tudja: a rendőrség lefoglalta a biofűparti egyik résztvevőjének telefonját, amelyben olyan üzenetváltásokat is találtak, amelyek elvezethetnek a fiatalokat droggal ellátó személyhez vagy személyekhez.

A két körülmény nem zárja ki egymást: a rendőrség csak akkor indíthat eljárást új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt, ha az igazságügyi szakértői boncolás alátámasztja illegális anyag szerepét az ügyben. Azt viszont a feljelentő, Antal Laura, a Vahur Állatvédő Egyesület elnöke a Lokál kérdésére megerősítette: a rendőrségtől még semmilyen visszajelzést nem kaptak a nyomozásról, mert a zsaruk „a boncolás eredményére várnak”.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ez az a hely, ahol csokit lehet reggelizni

    Ez az a hely, ahol csokit lehet reggelizni

    Tényleg csokoládéból van a kastély? Tényleg minden csokoládéból készült? Ilyen kérdésekkel és várakozással vannak tele Willy Wonka (a Charlie és a csokigyár című film főhőse) rajongói, akik örömmel törnének egy darabot a „csokoládépalota” kerítéséből.

  • Felmostuk a padlót a Jobbikkal

    Felmostuk a padlót a Jobbikkal

    Hiába próbálkozott, a bíróság ajtót mutatott a cukipártnak: igenis le lehet írni, hogy törésvonalak vannak a Jobbik vezetésében, és azt, hogy Vona Gábor alatt pedig inoghat az elnöki szék.