2018. április 19., csütörtök
Emma

Belföld

Biofűvel ölték meg Rockyt, a halálra drogozott kutyát

Kábító hatású anyagok terjesztőihez juthat közelebb a rendőrség a Várpalotán borzalmas körülmények között kimúlt kölyökkutya ügyén keresztül – értesült a Lokál. Úgy tudjuk, előkerült egy telefon, amelyen a kutyát vélhetően bedrogozó fiatalok kommunikáltak dílerükkel.

Rocky bedrogozott kolyok staff FBÁllatkínzás és lopás miatt folytat büntetőeljárást a Várpalotai Rendőrkapitányság annak a staffordshire terrier kiskutyának az ügyében, akit állatvédők szerint bedrogoztak augusztus 17-én a Veszprém megyei városban. A Rocky nevű kiskutya agóniájáról készült felvételek bejárták a világhálót, sokan megnevezik azt a 17 éves lányt is, aki vélhetően részt vett az állat megmérgezésében. Azóta újabb részletek láttak napvilágot.


– Az állami gondozott lány barátai szerint az eset előtt egy héttel is összejöttek a Várpalota-széli romos házban, és állítólag napokon át biofüvet szívtak – nyilatkozta az omegahirek.hu hírportálnak Antal Laura, a Vahur Állatvédő Egyesület elnöke. – A fiatalok szerint egy férfi adott úgynevezett „shotot” a kiskutyának, vagyis a biofüves cigit fordítva, az égő felével adták a szájába, miközben valaki belefújt a csigába, és így sűrűbb, koncentráltabb füst jutott az állat szervezetébe.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűncselekmény elkövetése miatt egyelőre nem indítottak eljárást, de lapunk úgy tudja: a rendőrség lefoglalta a biofűparti egyik résztvevőjének telefonját, amelyben olyan üzenetváltásokat is találtak, amelyek elvezethetnek a fiatalokat droggal ellátó személyhez vagy személyekhez.


A két körülmény nem zárja ki egymást: a rendőrség csak akkor indíthat eljárást új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt, ha az igazságügyi szakértői boncolás alátámasztja illegális anyag szerepét az ügyben. Azt viszont a feljelentő, Antal Laura, a Vahur Állatvédő Egyesület elnöke a Lokál kérdésére megerősítette: a rendőrségtől még semmilyen visszajelzést nem kaptak a nyomozásról, mert a zsaruk „a boncolás eredményére várnak”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Varga Mihály: Új szintre lép a V4-ek közötti ipari együttműködés

  Varga Mihály: Új szintre lép a V4-ek közötti ipari együttműködés

  A globális versenyben Európának új iparpolitikára van szüksége, amely erősíti az innovációs kapacitásokat, előmozdítja az új technológiák gyorsabb bevezetését, és ösztönzi a vállalkozói szellemet, biztosítva ezzel azt, hogy a V4-régió továbbra is az Európai Unió (EU) növekedési motorja maradjon – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, a V4-országok együttműködési szándéknyilatkozatának aláírása alkalmából.

 • Hatályon kívül helyezték Budaházy ítéletét

  Hatályon kívül helyezték Budaházy ítéletét

  Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra utasított a terrorcselekménnyel és más bűncselekményekkel vádolt Budaházy György és társai ügyében másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön.

 • Nagyobb költségvetés, több sztárfellépő az idei Szigeten

  Nagyobb költségvetés, több sztárfellépő az idei Szigeten

  Idén a korábbinál több nemzetközi sztár ad koncertet a Sziget fesztiválon, miután a befektetőkkel közösen 12 százalékkal 8,6 milliárd forintra tudták növelni a költségvetést, és csak a nagyszínpados fellépőkre egymilliárddal többet költhetnek – mondta el Kádár Tamás főszervező a Sziget csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Soros emberei behálózták az EU intézményeit

  Soros emberei behálózták az EU intézményeit

  Az Európai Bizottság alelnöke mellett Soros Györgynek több megbízható embere is dolgozik az Európai Unió intézményeiben. A TV2 Tények birtokába került dokumentumok alátámasztják, hogyan, mely személyeken keresztül befolyásolja a milliárdos és az általa finanszírozott szervezetek az európai politikát.