EUR: 308,88 Ft
CHF: 288,40 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Életmód

Bolond egy világ ez

Értem én, hogy nagy a forróság, de azért a cafeblogos Lótusznál rendesen elgurult a gyógyszer a kánikulában. Most éppen a víz programozásáról okfejt. Hivatkozva szerencsétlen Masaru Emoto japán tudósra, aki – jobb dolga nem lévén – a víz szerkezetének változását vizsgálta. (Pedig eredendően bölcsészkaron, nemzetközi kapcsolatok szakon diplomázott a jokohamai csávó, de aztán bekattant nála valami és Srí Lankán már alternatív gyógyászatból szerzett doktorátust…) Azt figyelte, hogy a különböző szavak, zenék hogyan és miként hatnak a vízre… Lótuszék szerint ennek a megfigyelésnek a segítségével a vizet akár programozhatjuk is. És rögtön segítséget is kapunk!

Ilyet például: a programozás úgy történik, hogy az üvegre, amelyben a vizet tároljuk, ráírjuk a „kívánságainkat”.

De van ám másik módszer is!

stress, headache, health care and people concept - unhappy man covering his eyes by hand, Image: 235845915, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Credit line: Profimedia, Alamy

Például az, ha „egy kis papírlapra írjuk rá kéréseinket és a víz alá helyezzük néhány napra. Nemcsak egy-egy szót, de akár pozitív, segítő szimbólumokat is tehetünk a víz közelébe, hogy a víz átvegye a rezgésüket”.

Anyám, borogass!

És a kedves olvasó ne higgye, hogy ennek vége! Dehogyis! A pihent agyú, oravecznórai mélységeket érintő szerző tovább megy. Ím: „Mivel a testünk közel 70 százaléka víz, az elfogyasztott ital egy része beépül a szervezetbe. (Ki gondolta volna? – a szerző.) Ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen vizet iszol.”

De a cafeblogon kihajtó lótusz nem hagy minket tudatlanságban a használatot illetően sem, mert rögtön szolgál tanácsokkal.

„Van olyan, amikor elanyátlanodottnak (sic!) érezzük magunkat, vagy azt érezzük, senki sem szeret. Ilyenkor például írjuk rá, hogy SZERETET.

Ha gazdaságra vágyunk, írjuk rá, hogy GAZDAG VAGYOK.

FOGYÁSBAN is segíthet, ha ilyen jellegű szót írsz rá.”

Nem ragozom tovább, mert ezt az elmebajt nehéz fokozni. Egyetlen dolgon tűnődöm csupán: nekem pontosan annyit ér a szavazatom, mint ennek a szerzőnek. Vagy ami még rosszabb: mint azoknak, akik mindezt a baromságot el is hiszik.

A népbutítás magasiskolája ez, jó lenne útját állni.

Az én sorompóm ez az írás, és gyorsan sietek is tovább, mielőtt lefröcskölnének valami beszélő vízzel…

Kapcsolódó Cikkek

 • Mi kell az alkalmazottnak?

  Mi kell az alkalmazottnak?

  A munkavállalókat kevésbé érdekli az innováció vagy a csapatmunka, inkább a felelősségvállalás, az átláthatóság, valamint a munka és a magánélet egyensúlyának biztosítása a csábító, amikor új munkahelyet keresnek – állapítja meg többek között a Clementine 25 nemzetközi vállalatot és 98 323 dolgozói véleményt elemző kutatása.

 • Lola és Bence párterápián

  Lola és Bence párterápián

  Az énekesnő Lola és párja, Bence szívesen múlatják az időt édes semmittevéssel azon a pár napon, amelyet a munkájuk mellett kettesben tudnak tölteni.

 • Lélekgyógyító is lehet a táskakészítés

  Lélekgyógyító is lehet a táskakészítés

  Az alkotás jót tesz a léleknek – vallja Balázs Brigitta művészetterapeuta, aki az önismereti csoportjain részt vevőknek abban segít, hogy közelebb kerüljenek a legbelső világukhoz, miközben elkészítik egyedi tervezésű táskájukat.

 • Erre figyeljen az ingatlanhirdetésben!

  Erre figyeljen az ingatlanhirdetésben!

  A hazai lakásvásárlók átlagosan 3–6 hónapot töltenek el a megfelelő ingatlan kiválasztásával. Az eladó ingatlanok hirdetéseit sokszor érdemes fenntartásokkal kezelni.