EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Életmód

Bolond egy világ ez

Értem én, hogy nagy a forróság, de azért a cafeblogos Lótusznál rendesen elgurult a gyógyszer a kánikulában. Most éppen a víz programozásáról okfejt. Hivatkozva szerencsétlen Masaru Emoto japán tudósra, aki – jobb dolga nem lévén – a víz szerkezetének változását vizsgálta. (Pedig eredendően bölcsészkaron, nemzetközi kapcsolatok szakon diplomázott a jokohamai csávó, de aztán bekattant nála valami és Srí Lankán már alternatív gyógyászatból szerzett doktorátust…) Azt figyelte, hogy a különböző szavak, zenék hogyan és miként hatnak a vízre… Lótuszék szerint ennek a megfigyelésnek a segítségével a vizet akár programozhatjuk is. És rögtön segítséget is kapunk!

Ilyet például: a programozás úgy történik, hogy az üvegre, amelyben a vizet tároljuk, ráírjuk a „kívánságainkat”.

De van ám másik módszer is!

stress, headache, health care and people concept - unhappy man covering his eyes by hand, Image: 235845915, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Credit line: Profimedia, Alamy

Például az, ha „egy kis papírlapra írjuk rá kéréseinket és a víz alá helyezzük néhány napra. Nemcsak egy-egy szót, de akár pozitív, segítő szimbólumokat is tehetünk a víz közelébe, hogy a víz átvegye a rezgésüket”.

Anyám, borogass!

És a kedves olvasó ne higgye, hogy ennek vége! Dehogyis! A pihent agyú, oravecznórai mélységeket érintő szerző tovább megy. Ím: „Mivel a testünk közel 70 százaléka víz, az elfogyasztott ital egy része beépül a szervezetbe. (Ki gondolta volna? – a szerző.) Ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen vizet iszol.”

De a cafeblogon kihajtó lótusz nem hagy minket tudatlanságban a használatot illetően sem, mert rögtön szolgál tanácsokkal.

„Van olyan, amikor elanyátlanodottnak (sic!) érezzük magunkat, vagy azt érezzük, senki sem szeret. Ilyenkor például írjuk rá, hogy SZERETET.

Ha gazdaságra vágyunk, írjuk rá, hogy GAZDAG VAGYOK.

FOGYÁSBAN is segíthet, ha ilyen jellegű szót írsz rá.”

Nem ragozom tovább, mert ezt az elmebajt nehéz fokozni. Egyetlen dolgon tűnődöm csupán: nekem pontosan annyit ér a szavazatom, mint ennek a szerzőnek. Vagy ami még rosszabb: mint azoknak, akik mindezt a baromságot el is hiszik.

A népbutítás magasiskolája ez, jó lenne útját állni.

Az én sorompóm ez az írás, és gyorsan sietek is tovább, mielőtt lefröcskölnének valami beszélő vízzel…

Kapcsolódó Cikkek

 • Elstartolt a befőzési szezon

  Elstartolt a befőzési szezon

  Májusban indul a befőzési szezon, ilyenkor kell beszerezni a hozzávalókat. Az üvegeket úgy készítsük elő, hogy azokat először áztassuk be mosószeres meleg vízbe, majd üvegmosó kefével alaposan mossuk át.

 • Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Egyedülálló komolyzenei turnéra készül Ázsiában Keller András és Gidon Kremer. A világhírű hegedűművészek és az általuk vezetett zenekarok egyedülálló módon, együttes erővel készülnek bemutatni az ázsiaiaknak a nyugati zeneirodalom legszebb műveit az elmúlt három évszázadból.

 • Forró téma a nyári szabadság

  Forró téma a nyári szabadság

  Minden évben minimum két hét folyamatos pihenésre lenne szükség ahhoz, hogy a hétköznapi mókuskerékből kiszálljunk, és így feltöltődjünk.