EUR: 308,50 Ft
CHF: 267,20 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Életmód

Bolond egy világ ez

Értem én, hogy nagy a forróság, de azért a cafeblogos Lótusznál rendesen elgurult a gyógyszer a kánikulában. Most éppen a víz programozásáról okfejt. Hivatkozva szerencsétlen Masaru Emoto japán tudósra, aki – jobb dolga nem lévén – a víz szerkezetének változását vizsgálta. (Pedig eredendően bölcsészkaron, nemzetközi kapcsolatok szakon diplomázott a jokohamai csávó, de aztán bekattant nála valami és Srí Lankán már alternatív gyógyászatból szerzett doktorátust…) Azt figyelte, hogy a különböző szavak, zenék hogyan és miként hatnak a vízre… Lótuszék szerint ennek a megfigyelésnek a segítségével a vizet akár programozhatjuk is. És rögtön segítséget is kapunk!

Ilyet például: a programozás úgy történik, hogy az üvegre, amelyben a vizet tároljuk, ráírjuk a „kívánságainkat”.

De van ám másik módszer is!

stress, headache, health care and people concept - unhappy man covering his eyes by hand, Image: 235845915, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Credit line: Profimedia, Alamy

Például az, ha „egy kis papírlapra írjuk rá kéréseinket és a víz alá helyezzük néhány napra. Nemcsak egy-egy szót, de akár pozitív, segítő szimbólumokat is tehetünk a víz közelébe, hogy a víz átvegye a rezgésüket”.

Anyám, borogass!

És a kedves olvasó ne higgye, hogy ennek vége! Dehogyis! A pihent agyú, oravecznórai mélységeket érintő szerző tovább megy. Ím: „Mivel a testünk közel 70 százaléka víz, az elfogyasztott ital egy része beépül a szervezetbe. (Ki gondolta volna? – a szerző.) Ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen vizet iszol.”

De a cafeblogon kihajtó lótusz nem hagy minket tudatlanságban a használatot illetően sem, mert rögtön szolgál tanácsokkal.

„Van olyan, amikor elanyátlanodottnak (sic!) érezzük magunkat, vagy azt érezzük, senki sem szeret. Ilyenkor például írjuk rá, hogy SZERETET.

Ha gazdaságra vágyunk, írjuk rá, hogy GAZDAG VAGYOK.

FOGYÁSBAN is segíthet, ha ilyen jellegű szót írsz rá.”

Nem ragozom tovább, mert ezt az elmebajt nehéz fokozni. Egyetlen dolgon tűnődöm csupán: nekem pontosan annyit ér a szavazatom, mint ennek a szerzőnek. Vagy ami még rosszabb: mint azoknak, akik mindezt a baromságot el is hiszik.

A népbutítás magasiskolája ez, jó lenne útját állni.

Az én sorompóm ez az írás, és gyorsan sietek is tovább, mielőtt lefröcskölnének valami beszélő vízzel…

Kapcsolódó Cikkek

 • Veszélyes a gyerekkori elhízás

  Veszélyes a gyerekkori elhízás

  Magyarországon a 6–8 éves gyerekek több mint 20 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, ezen belül a fiúknál 20,5, a lányoknál 21,9 százalék ez az arány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint.

 • Népszerűek a hazai borvidékek

  Népszerűek a hazai borvidékek

  Jelentős eltérések vannak az egyes hazai borvidékek ingatlanpiacán: néhol az ingatlanár-robbanás már javában érzékelhető, néhol még nem tapasztalható komolyabb mozgás.

 • Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

  Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

  Átlagosan napi két órát töltenek közösségi oldalak előtt és az életük felét már online térben élik az úgynevezett Z generációhoz tartozó magyar fiatalok, akik már többet kommunikálnak az interneten, mint személyesen – ismertették egy friss kutatás eredményeit az M1 aktuális csatornán vasárnap.