2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb XVI.kerület

Borfaluvá változik Erzsébetliget

Szeptember 2-án és 3-án borfaluvá változik a Corvin Művelődési Ház és környéke, hiszen első alkalommal rendezik meg azt a borfesztivált, amelyen nemcsak a felnőttek, de a gyerekek is megtalálhatják a nekik tetsző programot.

16ker_bor2

A fesztiválon látványos műsorokat is láthatnak az érdeklődők

Júniusban boresttel vezették fel a mostani kétnapos borfesztivált. Mint azt a Lokál Extrának Bodóczi Ildikó főszervező elmondta, családbarát borfesztivált szerveznek, amelyen a minőségi borfogyasztás mellett számos program és koncert is várja az érdeklődőket.
– Az ország legjobb borvidékei mellett meghívtunk kis, kézműves borászatokat is. Olyanokat, melyek kevesebb nyilvánosságot kapnak, pedig nagyon jó bort készítenek – mondta Bodóczi Ildikó, akinek szintén van egy kis családi  borászata Sárospatakon. – Szeretnénk egy olyan, ismétlődő fesztivál alapjait letenni, ahol a családok igazán jól érezhetik magukat és ahol egy-két pohár bor mellett a gyerekek játszhatnak, a felnőttek zenét hallgathatnak, koncerteken vehetnek részt. Bodóczi Ildikó elmondta, amikor megfogalmazódott a fesztivál ötlete, egyértelmű volt, hogy Erzsébetligeten


16ker_bor3

A jó borhoz a jó sajt is “jár”

szervezik meg.
– Én is itt lakom a kerületben. Három gyerekem van, viszem őket oviba, suliba, szakkörre, edzésre. Nagyon sok emberrel találkozom nap mint nap, és azt tapasztalom, hogy az itt lakók igazi lokálpatrióták, akik egy-egy eseményre szívesen mennek el helyben. Felvettem a kapcsolatot a művelődési házzal, és kiderült, ők is egy hasonló program szervezésén gondolkoztak, így összefogtunk.

A főszervező hozzátette, a lokálpatriotizmust erősítve elsősorban kerületi szolgáltatókkal működnek együtt, sőt kerületi zenekart is meghívtak fellépni.
– Ami a fellépőket illeti, igyekeztünk itt is úgy összeállítani a programot, hogy mindenki megtalálja a kedvére való fellépőt. Az igazsághoz tartozik, hogy mivel ez az első ilyen fesztivál, még nem tudjuk pontosan, mire van igény, így a dzsessz és a feltörekvő zenekarok mellett olyan sokak által kedvelt énekest is elhívtunk, mint például Tóth Vera.


Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.