EUR: 310,50 Ft
CHF: 259,21 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb XXI.kerület

Buszt kapott a kutyaiskola

Társadalmi összefogásból új mikrobuszt kapott az MVGYOSZ csepeli Vakvezetőkutya-kiképző Iskolája. Egy számítástechnikai eszközöket árusító cég és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) tavaly télen „Mikulás tréning” néven folytatott kampányának segítségével több mint egymillió forint gyűlt össze.

A kampány célja a vakvezetőkutya-kiképző iskolában használt öreg mikrobusz cseréjéhez szükséges pénz előteremtése volt. A régi, húszéves jármű paramétereivel megegyező új autó ára viszont körülbelül 11 millió forint.
A hiányzó összeget egy az előző kampányra épülő újabb akció segítségével már a nyár elejére sikerült összegyűjteni több mint 5000 magánszemély és cég segítségével – adta hírül az MTI OS.

A Látás hónapja, Rákóczi Ferenc, Magyar Látszerész Szövetség, vakvezető kutya, kutyaiskola (Fotó: Keresztesi Balázs)

A csepeli iskolában arra képzik ki a kutyákat, hogy segítségére legyenek a nem látóknak
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.