EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb XXI.kerület

Buszt kapott a kutyaiskola

Társadalmi összefogásból új mikrobuszt kapott az MVGYOSZ csepeli Vakvezetőkutya-kiképző Iskolája. Egy számítástechnikai eszközöket árusító cég és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) tavaly télen „Mikulás tréning” néven folytatott kampányának segítségével több mint egymillió forint gyűlt össze.

A kampány célja a vakvezetőkutya-kiképző iskolában használt öreg mikrobusz cseréjéhez szükséges pénz előteremtése volt. A régi, húszéves jármű paramétereivel megegyező új autó ára viszont körülbelül 11 millió forint.
A hiányzó összeget egy az előző kampányra épülő újabb akció segítségével már a nyár elejére sikerült összegyűjteni több mint 5000 magánszemély és cég segítségével – adta hírül az MTI OS.

A Látás hónapja, Rákóczi Ferenc, Magyar Látszerész Szövetség, vakvezető kutya, kutyaiskola (Fotó: Keresztesi Balázs)

A csepeli iskolában arra képzik ki a kutyákat, hogy segítségére legyenek a nem látóknak
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.