EUR: 308,77 Ft
CHF: 288,24 Ft
2017. március 28., kedd
Gedeon, Johanna

Sport

Carmelo Anthony rekordot döntött

Carmelo Anthony megdöntötte az amerikai pontrekordot a címvédő férfi kosárlabda-válogatott győztes mérkőzésén a Rio de Janeiró-i olimpia szerdai játéknapján.

A New York Knicks 32 éves játékosa a mezőny legeredményesebbjeként 31 ponttal zárta az ausztrálok elleni találkozót a csoportkör harmadik fordulójában, ezzel átadta a múltnak az eddigi pontcsúcsot, amit LeBron James tartott. A Cleveland Cavaliers kosárlabdázója összesen 273 pontot dobott Athénban, Pekingben és Londonban, de a riói szereplést lemondta. Anthony jelenleg 289 pontnál tart.

A rangsor harmadik helyén David Robinson (270) áll, őt Michael Jordan (256) és Charles Barkley (231) követi.

Anthony nem csak a legeredményesebb férfi kosárlabdázó az ötkarikás játékok történetében, de az első amerikai a sportágban, aki négy olimpián léphetett pályára.

Az ausztrálok a nagyszünetben még vezettek, a negyedik negyed elejéig tartották magukat, majd tízpontos vereséget szenvedtek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Vb-selejtezők: a neheze még hátravan

    Vb-selejtezők: a neheze még hátravan

    Félidejéhez érkezett a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozata. Bár egyelőre még korai lenne hosszú távú következtetéseket levonni egy-egy válogatott részvételi esélyeiről, több csoportban is vannak érdekességek.

  • A Napoli edzője Arany Kispadot nyert

    A Napoli edzője Arany Kispadot nyert

    Maurizio Sarri, a Napoli labdarúgócsapatának trénere kapta meg a 2015/2016-os olasz szezon legjobb edzőjének járó díjat, a Panchina d’Orót (Arany Kispad).