EUR: 309,50 Ft
CHF: 288,73 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Sport

Carmelo Anthony rekordot döntött

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11.
Az amerikai Carmelo Anthony a riói nyári olimpia férfi kosárlabda selejtezője A csoportjának harmadik fordulójában a Rio de Janeiró-i 1-es Karióka Arénában 2016. augusztus 10-én. Az Egyesült Államok 98-88-ra győzött. Carmelo Anthony megdöntötte az amerikai pontrekordot, a mezőny legeredményesebb játékosaként 31 ponttal zárta az ausztrálok elleni találkozót. Anthony az első amerikai a sportágban, aki négy olimpián léphetett pályára. (MTI/EPA/Jorge Zapata)

Carmelo Anthony megdöntötte az amerikai pontrekordot a címvédő férfi kosárlabda-válogatott győztes mérkőzésén a Rio de Janeiró-i olimpia szerdai játéknapján.

A New York Knicks 32 éves játékosa a mezőny legeredményesebbjeként 31 ponttal zárta az ausztrálok elleni találkozót a csoportkör harmadik fordulójában, ezzel átadta a múltnak az eddigi pontcsúcsot, amit LeBron James tartott. A Cleveland Cavaliers kosárlabdázója összesen 273 pontot dobott Athénban, Pekingben és Londonban, de a riói szereplést lemondta. Anthony jelenleg 289 pontnál tart.

A rangsor harmadik helyén David Robinson (270) áll, őt Michael Jordan (256) és Charles Barkley (231) követi.

Anthony nem csak a legeredményesebb férfi kosárlabdázó az ötkarikás játékok történetében, de az első amerikai a sportágban, aki négy olimpián léphetett pályára.

Az ausztrálok a nagyszünetben még vezettek, a negyedik negyed elejéig tartották magukat, majd tízpontos vereséget szenvedtek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek