EUR: 309,73 Ft
CHF: 267,51 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Sport

Carmelo Anthony rekordot döntött

Carmelo Anthony megdöntötte az amerikai pontrekordot a címvédő férfi kosárlabda-válogatott győztes mérkőzésén a Rio de Janeiró-i olimpia szerdai játéknapján.

A New York Knicks 32 éves játékosa a mezőny legeredményesebbjeként 31 ponttal zárta az ausztrálok elleni találkozót a csoportkör harmadik fordulójában, ezzel átadta a múltnak az eddigi pontcsúcsot, amit LeBron James tartott. A Cleveland Cavaliers kosárlabdázója összesen 273 pontot dobott Athénban, Pekingben és Londonban, de a riói szereplést lemondta. Anthony jelenleg 289 pontnál tart.

A rangsor harmadik helyén David Robinson (270) áll, őt Michael Jordan (256) és Charles Barkley (231) követi.

Anthony nem csak a legeredményesebb férfi kosárlabdázó az ötkarikás játékok történetében, de az első amerikai a sportágban, aki négy olimpián léphetett pályára.

Az ausztrálok a nagyszünetben még vezettek, a negyedik negyed elejéig tartották magukat, majd tízpontos vereséget szenvedtek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Világliga, Jövünk!

    Világliga, Jövünk!

    Az utolsó mérkőzést már nem is kellett lejátszani a magyar–orosz Davis Kupa-párharcban, hiszen addigra a Fucsovics Márton vezette teniszcsapatunk behozhatatlan előnyre tett szert és 21 év után visszajutottak a világcsoportba.

  • Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári Lajos a Bors.hu-nak adott nyilatkozatában kicsi odaszúrt Bernd Storck szövetségi kapitánynak. Az egykori világválogatott labdarúgó szerint a német szakember igazán vehette volna a fáradtságot, hogy megtanuljon magyarul.