EUR: 309,07 Ft
CHF: 285,36 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Sport

Carmelo Anthony rekordot döntött

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11.
Az amerikai Carmelo Anthony a riói nyári olimpia férfi kosárlabda selejtezője A csoportjának harmadik fordulójában a Rio de Janeiró-i 1-es Karióka Arénában 2016. augusztus 10-én. Az Egyesült Államok 98-88-ra győzött. Carmelo Anthony megdöntötte az amerikai pontrekordot, a mezőny legeredményesebb játékosaként 31 ponttal zárta az ausztrálok elleni találkozót. Anthony az első amerikai a sportágban, aki négy olimpián léphetett pályára. (MTI/EPA/Jorge Zapata)

Carmelo Anthony megdöntötte az amerikai pontrekordot a címvédő férfi kosárlabda-válogatott győztes mérkőzésén a Rio de Janeiró-i olimpia szerdai játéknapján.

A New York Knicks 32 éves játékosa a mezőny legeredményesebbjeként 31 ponttal zárta az ausztrálok elleni találkozót a csoportkör harmadik fordulójában, ezzel átadta a múltnak az eddigi pontcsúcsot, amit LeBron James tartott. A Cleveland Cavaliers kosárlabdázója összesen 273 pontot dobott Athénban, Pekingben és Londonban, de a riói szereplést lemondta. Anthony jelenleg 289 pontnál tart.

A rangsor harmadik helyén David Robinson (270) áll, őt Michael Jordan (256) és Charles Barkley (231) követi.

Anthony nem csak a legeredményesebb férfi kosárlabdázó az ötkarikás játékok történetében, de az első amerikai a sportágban, aki négy olimpián léphetett pályára.

Az ausztrálok a nagyszünetben még vezettek, a negyedik negyed elejéig tartották magukat, majd tízpontos vereséget szenvedtek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A csapat és a tábor is BL-lázban ég

    A csapat és a tábor is BL-lázban ég

    A balszerencsésen sikerült tavalyi Bajnokok Ligája-döntő után ebben az idényben arra készül az Audi ETO, hogy újra elfoglalja Európa kézilabdatrónját.

  • Futballindulót írtak Patakyék

    Futballindulót írtak Patakyék

    Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága vezetésének ötletét valósította meg az Edda két alapembere, Pataky Attila és Gömöry Zsolt, akik „Piros-fehér-zöld” címmel írtak futballindulót.