EUR: 309,87 Ft
CHF: 288,93 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Sport

Csalás! Sportolónak adta ki magát az edző, mintát adott, hazaküldték

Seibersdorf, 2012. június 11.
A seibersdorfi doppingellenőrző laboratórium. A 2002-ben akkreditált intézmény Ausztria első és egyetlen doppingellenes laborja, egyike a világ 33 antidopping laboratóriumának. Az olimpia évében, többek között a Magyar Olimpiai Bizottság megrendelésére közel ezer vizsgálatot végez a Magyar Antidopping Csoport (MACS). A Magyarországon levett vizelet- és vérmintákat a laboratóriumban analizálják, egy-egy mintát 24 óra alatt vizsgálnak be.
MTI Fotó: Kovács Anikó

Hazaküldték a riói olimpiáról John Anzrah atlétaedzőt, miután sportolónak adva ki magát vizeletmintát adott egy doppingellenőrzésen.

“A sprinterek edzőjét, John Anzrahot hazaküldtük. Sportolónak adta ki magát, vizeletmintát adott, és még alá is írta a szükséges dokumentumokat. Az ilyesfajta viselkedést nem tudjuk tolerálni” – mondta Kip Keino, a Kenyai Olimpiai Bizottság elnöke csütörtökön.

Anzrah már a második kenyai atlétaedző, akit doppingbotrány miatt hazaküldtek Rióból. Michael Rotichnak, a válogatott vezetőjének azért kellett visszatérnie Kenyába, mert az ARD német televíziós csatorna beszámolt róla, hogy pénzért cserébe értesítette országa sportolóit a küszöbön álló doppingvizsgálatokról.

Kapcsolódó Cikkek