EUR: 310,49 Ft
CHF: 259,08 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb XVIII.kerület XXI.kerület

Csilla vászonra viszi kedvenceinket

A művészet több formájába is belekóstolt gyerekként, végül kiderült, a kézügyességére alapozhat. Pap Csilla piacra dobta első alkotásait. A faliképek nyugalmat sugároznak, a szerelmet és az állatokat állítva a középpontba.

Pap Csilla, Csillout design Klauzál téri piac, Antik Placc ( Fotó: Sáfár Tibor)

Szerelem, állatok, nyugalom, ezt kínálja a Csillout
( Fotó: Sáfár Tibor)

– Zenei általános iskolába jártam, de kiderült, nincs tehetségem a zenéhez, ellentétben más művészeti ágakkal. Gimnáziumban dráma szakos voltam, ami szintén kreativitást igényel. A kézműves munkák pedig már menet közben előjöttek – vallott az érdekes kezdetről lapunknak Pap Csilla, aki nemrég kezdte megvalósítani önmagát azzal, hogy Csillout Design néven falra akasztható képeket készít. – Eleinte saját használatra és családi ajándéknak készítettem kisebb tárgyakat. Gyöngyöt fűztem, ékszereket készítettem, majd jöttek a képszerű fonalgrafikák. Most már vászonra készítek különböző technikákkal képeket. Jobbára festékszóróval dolgozom, de rajzolok is.


Pap Csilla, Csillout design Klauzál téri piac, Antik Placc ( Fotó: Sáfár Tibor)

Az örök és megunhatatlan téma
( Fotó: Sáfár Tibor)

A faliképekhez most már bárki hozzájuthat, az elmúlt fél évben összegyűlt műveket vasárnaponként a Klauzál utcai piacon lehet megtalálni vagy külön egyedi darabok is rendelhetők a Csillout Design közösségi oldalán vagy a csilloutdesigne@gmail.com címen.

– Első körben a szerelmes tematikájúak születtek, azt hiszem, ez az, ami mindannyiunkat a legjobban foglalkoztat. Nagyon állatbarát vagyok, ezért a másik fő téma az állatvilág. Az első képemen egy zsiráf volt, ami megrendelésre született. Talán a kávézási szenvedélyemet lehet még felfedezni itt-ott – mondta nevetve a képekről. Nem a zsiráf volt az egyetlen megrendelés, elmondása szerint egyre többen kérnek személyes ihletésű képet.


– Legutóbb is meglátták az egyik kutyás darabot, és kérték, hogy az ő kedvencükről is legyen egy, kaptam egy képet a máltai selyemkutyusukról, ami alapján el tudtam készíteni a festményt.

Csilla chill outja

Pap Csilla, Csillout design Klauzál téri piac, Antik Placc ( Fotó: Sáfár Tibor)

Jól mutatna a bejáratnál
( Fotó: Sáfár Tibor)

A Csillout egy szójáték, mely a nevéből (Csilla) és a chill out elnevezésű zenei stílusból állt össze, ami nyugalmat áraszt, a hallgatójában ellazulást eredményez. – Adta magát, hiszen a képeimben nem a drámaiság, inkább a letisztultság, a nyugalom fedezhető fel.

21-ből 18

Pap Csilla, Csillout design Klauzál téri piac, Antik Placc ( Fotó: Sáfár Tibor)

Bármilyen téma vászonra kerül
( Fotó: Sáfár Tibor)

Csepelen született, ott is nőtt fel, de hosszú évek óta Pestszentlőrinc a második otthona, hiszen a PLER férfi kézilabdacsapatánál dolgozik helyettes nevelőként és sajtómunkatársként. – Édesanyámék Csepelen vettek telket, én oda születtem, ott tanultam. Aztán kézilabdáztam, és jártam PLER-meccsekre, majd elkezdtem dolgozni a klub alkalmazottjaként, ahol felajánlották a költözés lehetőségét a közeli kollégiumba. Azóta lőrinci is vagyok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.