EUR: 310,25 Ft
CHF: 258,82 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb X.kerület

Csúcsdöntő seniorok Kőbányán

A Kőbányai Sportszövetség augusztus 6-án rendezi meg a 25. Fortuna Senior Atlétika Pályaversenyt. A megmérettetésen rendre komoly sportteljesítményeket láthatunk, a 70 éves korosztályban született már európai csúcsdöntés, de az is dicséretet érdemel, hogy 90 év fölötti induló is van.

10ker1

Súlylökésben egykori profik és amatőrök is megmérkőznek

A Fortuna SE megalakulása óta, azaz 25 éve minden nyáron megrendezi atlétikai pályaversenyét. Idén augusztus 6-án 10.45-től várják a sportolni vágyókat és a szurkolókat az Ikarus Sporttelepre. A nők és a férfiak 35 éves kortól, 5 éves korcsoportokban indulhatnak, a legidősebb versenyzők a 85–90 éves kategóriában méretik meg magukat.


– A senior szabadidő-egyesület egykori atlétákból áll. Úgyhogy itt komolyan veszik a sportot, amellett, hogy jó hangulatú baráti programról van szó – magyarázta a Lokál Extrának Potos Ilona, a Kőbányai Sportszövetség elnöke. – Tavaly rúdugrásban európai csúcsjavítás történt a 70 éves korosztályban. Tavalyelőtt az egyik elnökségi tagunk, aki 65+kategóriában indult, gerelyhajításban javított csúcsot, úgyhogy itt komoly sportteljesítmény is van. De természetesen szeretettel várjuk a hobbisportolókat, a szabadidősöket, ők általában futásban, súlylökésben, távolugrásban és gyaloglásban szoktak elindulni.

10ker2

A távolugrás kedvelt versenyszám, mert előképzettség nélkül is kipróbálható

A jelentkezők kipróbálhatják magukat síkfutásban, súlylökésben, gyaloglásban, diszkoszvetésben, rúdugrásban, távolugrásban, magasugrásban, gátfutásban, hármasugrásban, kalapácsvetésben, sőt gerelyhajításban is. A kor itt nem számít, csak az, hogy legyen kedv sportolni. A legfelső korosztályban tavaly hárman is elindultak, a 83 éves Suzanne Wissinger diszkosz és súlylökés versenyszámban, Kovács István hármasugrásban, míg a szintén 80 év feletti Csamangó Ferenc 3 számban is, 100, 400 és 800 méteres síkfutásban.


10ker3

Minden induló versenyző éremdíjazásban és a 25. jubileumi esemény alkalmából meglepetés ajándékban részesül

– A fő profilunk az óvodás korosztály sportoltatása, 20 éve szervezzük meg a Kőbányai Óvodás Sportnapokat. A szlogenünk: Sportolj járóképes kortól járóképes korig! Erre jó példa ez a sportnap is. Az egyik állandó résztvevőnk 95 éves, most azt mondta, nem biztos, hogy elindul, de ott fog szurkolni – mesélte Potos Ilona. – Általában 80–110 fő között vannak a résztvevők. Ha unokák jönnek, hogy kedvet csináljunk nekik, az ő eredményüket is lemérjük.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.