EUR: 308,50 Ft
CHF: 287,44 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Aktuális

Doppinggyanú! Két magyar kajakost is kiraktak az olimpiai csapatból

Moszkva, 2014. augusztus 8.
Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel (középen b-j) versenyez a férfi kajaknégyesek 1000 méteres versenyének előfutamában a moszkvai kajak-kenu világbajnokságon 2014. augusztus 8-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Megváltoztatta a riói olimpiára utazó férfi kajakversenyzők névsorát a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége hétfői ülésén a Magyar Antidopping Csoporttól (MACS) kapott információk ismeretében – közölte a szövetség hírlevélben, amely szerint a versenyzők névsorát Csabai Edvin szakmai igazgató javaslata alapján kiegészítik Molnár Péter és Tótka Sándor versenyzőkkel.

A hétfő késő esti tájékoztatás szerint a MACS jelzése alapján két válogatott versenyző produkált három-három atipikus mintát, ami nem minősül doppingvétségnek, ennek ellenére a csoporttól írásban kapott, és a Tiszeker Ágnes, a csoport vezetője által szóban is megerősített információk egyértelműsítik, hogy tiltott szer van a szervezetükben.

A versenyzők nevét nem közölték.

A hírlevél szerint az egyik sportoló mintája annyira alátámasztotta a tiltott szer használatának gyanúját, hogy a mintát a vizsgáló laboratórium továbbküldte a WADA (Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) referencia laboratóriumába, Londonba.

A másik kajakos mintája is egyértelműen atipikus eredményt mutat, a vizsgálatot végző laboratórium ezért az ő esetében további mintavételeket és vizsgálatokat javasolt – közölték. A versenyzők ellen a MACS nem indított eljárást.

A hírlevélben kifejtik: a MACS jelzése alapján az MKKSZ elnöksége úgy döntött, hogy precedenst teremt, és újabb szintre emeli a tiszta sportért vívott harcot. Bár a két versenyző jogilag nem követett el doppingvétséget, szervezetükben megállapíthatóan szintetikus növekedési hormont találtak, ezért fegyelmi eljárás indul ellenük és kikerülnek az olimpiai csapatból.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Itt repül a kismadár! Manny a szelfikirály – Fotó!

  Itt repül a kismadár! Manny a szelfikirály – Fotó!

  Manny egy megrögzött szelfimániás macska. Fényképeit közszeretettel osztja meg Instagram oldalán, aki a közösségi oldalnak köszönhetően óriási rajongótáborra tett szert mindössze néhány hónap leforgása alatt.

 • Ez az a hely, ahol csokit lehet reggelizni

  Ez az a hely, ahol csokit lehet reggelizni

  Tényleg csokoládéból van a kastély? Tényleg minden csokoládéból készült? Ilyen kérdésekkel és várakozással vannak tele Willy Wonka (a Charlie és a csokigyár című film főhőse) rajongói, akik örömmel törnének egy darabot a „csokoládépalota” kerítéséből.

 • Felmostuk a padlót a Jobbikkal

  Felmostuk a padlót a Jobbikkal

  Hiába próbálkozott, a bíróság ajtót mutatott a cukipártnak: igenis le lehet írni, hogy törésvonalak vannak a Jobbik vezetésében, és azt, hogy Vona Gábor alatt pedig inoghat az elnöki szék.