EUR: 309,81 Ft
CHF: 288,89 Ft
2017. március 29., szerda
Auguszta

Belföld

Dulakodhatott áldozatával a gödöllői gázoló

Igazságügyi toxikológus vizsgálja a gödöllői autórabló, gázoló vérmintáját. Sz. Lajos azt állítja, borgőzös, begyógyszerezett állapotában észre sem vette, hogy Berze Zsófia megpróbálja őt megállítani, majd az autó alá szorul. A zsaruk a férfi szavait nem veszik készpénznek.

A helyszínen kell újból vallania Sz. Lajosnak, mivel a nyomozók nem tudták modellezni, mi történt a bűncselekmény éjszakáján, amikor megpróbálta ellopni a Turay Ida Színház fiatal dolgozójának autóját.

Mint arról korábban beszámoltunk, a tulajdonos, Zsófia a másik oldalról az autóba kapaszkodva igyekezett megakadályozni a lopást. Vesztére a gépkocsi az árokba csúszott, ő pedig alá került és meghalt. A férfi tanúvallomásában azt állította, az egészből semmit nem vett észre. Ennek azonban ellentmondanak azok az értesüléseink, amelyek szerint láthatók dulakodásra utaló jelek, körülmények.

 sz.lajos
– Az ügynek legalább fél tucat szemtanúja van, akik szerint közelharc folyt a kocsiért, ráadásul a gyanúsított mozgása a tanúk számára nem tűnt koordinálatlannak sem az autó eltulajdonítása előtt, sem azután, hogy kimászott a roncsból – mondta el a Lokálnak egy hatósági forrás. Hozzátette, a zsaruk azt is vizsgálják, hogy a férfi ruházata milyen körülmények között sérült meg. Elfogásakor látszott, hogy a pólója és a nadrágja több helyen kiszakadt, de egyelőre nem vehető biztosra, hogy ez az árokba boruláskor vagy az autóból való távozáskor történt. Nem zárható ki, hogy Zsófiának sikerült a pólójánál megragadnia a férfit.
Toxikológiai és egyéb szakértők bevonásával fogják megvizsgálni azt is, hogy a gyanúsított a bűncselekmény elkövetése előtt vagy inkább utána fogyasztott alkoholt, illetve más tudatmódosító szereket. Sz. állítása szerint ugyanis különböző nyugtatókat szedett be a bűncselekmény éjszakáján – de nem mindegy, hogy mikor.
Berze-Zsofia1-FB

Közben az is kiderült, hogy az egyébként zenész Sz. korábban már állt szemben a törvénnyel, amikor bűntársával kifosztottak és bántalmaztak egy fiatalembert.

A rendőrségen érdeklődtünk értesüléseinkkel kapcsolatban, de lapzártánkig nem érkezett válasz kérdéseinkre.

Ma temetik Zsófit

Ma délután 13 órakor a gödöllői belvárosi temetőben helyezik örök nyugalomra a tragikus körülmények között elhunyt B. Zsófit, a Turay Ida Színház egykori munkatársát. 

A nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi a börtönből egyébként az ügyvédjén keresztül üzent: szeretne személyesen is bocsánatot kérni a gyászoló hozzátartozóktól. Míg utóbbiak a Zsófi elvesztése miatt érzett fájdalmuk miatt szenvednek, a tettes szülei a tragédia óta egy esetleges bosszútól rettegve a rokonoknál bujkálnak.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy ember meghalt egy gyulai háztűzben

  Egy ember meghalt egy gyulai háztűzben

  Kigyulladt egy lakóház egy szobája Gyulán szerda reggel. A tűzoltók hőkamerával megtalálták az épületben tartózkodó lakót, de a mentők már nem tudták újraéleszteni – írta honlapján a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 • Bakondi: radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

  Bakondi: radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

  Már a határzár életbe lépése előtti napokban radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma, sikeres pedig nem is történt a szigorított jogi határzár és a megerősített kerítés együttes hatására – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

 • Simicska tanácsaira támaszkodna Vona

  Simicska tanácsaira támaszkodna Vona

  Jelen pillanatban nem venné fel a Jobbikba Simicska Ádámot Vona Gábor, ám a segítségét elfogadnák. Mindezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta a Jobbik elnöke, aki a műsorvezetőnek arra a kérdésére, hogy Simicska Ádám kérte-e a felvételét a Jobbikba, Vona azt válaszolta: ez valótlan információ, vagyis kacsa.

 • Lebukott Demszky! Aba Botond is ellene vallott

  Lebukott Demszky! Aba Botond is ellene vallott

  Egykori beosztottja, Aba Botond volt BKV-vezérigazgató az Országgyűlés gazdasági bizottságának elismerte: Demszky Gábor „közvetlen irányításával” működött a DBR Metró Projekt Kft.