2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Belföld

Dulakodhatott áldozatával a gödöllői gázoló

Igazságügyi toxikológus vizsgálja a gödöllői autórabló, gázoló vérmintáját. Sz. Lajos azt állítja, borgőzös, begyógyszerezett állapotában észre sem vette, hogy Berze Zsófia megpróbálja őt megállítani, majd az autó alá szorul. A zsaruk a férfi szavait nem veszik készpénznek.

A helyszínen kell újból vallania Sz. Lajosnak, mivel a nyomozók nem tudták modellezni, mi történt a bűncselekmény éjszakáján, amikor megpróbálta ellopni a Turay Ida Színház fiatal dolgozójának autóját.

Mint arról korábban beszámoltunk, a tulajdonos, Zsófia a másik oldalról az autóba kapaszkodva igyekezett megakadályozni a lopást. Vesztére a gépkocsi az árokba csúszott, ő pedig alá került és meghalt. A férfi tanúvallomásában azt állította, az egészből semmit nem vett észre. Ennek azonban ellentmondanak azok az értesüléseink, amelyek szerint láthatók dulakodásra utaló jelek, körülmények.

 sz.lajos
– Az ügynek legalább fél tucat szemtanúja van, akik szerint közelharc folyt a kocsiért, ráadásul a gyanúsított mozgása a tanúk számára nem tűnt koordinálatlannak sem az autó eltulajdonítása előtt, sem azután, hogy kimászott a roncsból – mondta el a Lokálnak egy hatósági forrás. Hozzátette, a zsaruk azt is vizsgálják, hogy a férfi ruházata milyen körülmények között sérült meg. Elfogásakor látszott, hogy a pólója és a nadrágja több helyen kiszakadt, de egyelőre nem vehető biztosra, hogy ez az árokba boruláskor vagy az autóból való távozáskor történt. Nem zárható ki, hogy Zsófiának sikerült a pólójánál megragadnia a férfit.
Toxikológiai és egyéb szakértők bevonásával fogják megvizsgálni azt is, hogy a gyanúsított a bűncselekmény elkövetése előtt vagy inkább utána fogyasztott alkoholt, illetve más tudatmódosító szereket. Sz. állítása szerint ugyanis különböző nyugtatókat szedett be a bűncselekmény éjszakáján – de nem mindegy, hogy mikor.
Berze-Zsofia1-FB

Közben az is kiderült, hogy az egyébként zenész Sz. korábban már állt szemben a törvénnyel, amikor bűntársával kifosztottak és bántalmaztak egy fiatalembert.

A rendőrségen érdeklődtünk értesüléseinkkel kapcsolatban, de lapzártánkig nem érkezett válasz kérdéseinkre.


Ma temetik Zsófit

Ma délután 13 órakor a gödöllői belvárosi temetőben helyezik örök nyugalomra a tragikus körülmények között elhunyt B. Zsófit, a Turay Ida Színház egykori munkatársát. 

A nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi a börtönből egyébként az ügyvédjén keresztül üzent: szeretne személyesen is bocsánatot kérni a gyászoló hozzátartozóktól. Míg utóbbiak a Zsófi elvesztése miatt érzett fájdalmuk miatt szenvednek, a tettes szülei a tragédia óta egy esetleges bosszútól rettegve a rokonoknál bujkálnak.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagy a fejetlenség szocialistáknál, már politikai irányvonal sincs

  Nagy a fejetlenség szocialistáknál, már politikai irányvonal sincs

  Az MSZP vasárnapi elnökválasztása nem válaszolta meg a hogyan tovább kérdését, mindössze a párt technikai, operatív működésének hosszú távú biztosítása történt meg – mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

 • Nyári gyermekétkeztetésre 6,7 milliárdot fordít a kormány

  Nyári gyermekétkeztetésre 6,7 milliárdot fordít a kormány

  Hétfőn indul a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek ingyenes szünidei étkeztetése – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára tatabányai sajtótájékoztatóján.

 • Szilágyi: Sikeresek a külhoni gazdaságfejlesztési programok

  Szilágyi: Sikeresek a külhoni gazdaságfejlesztési programok

  Sikeresek azok az összetett gazdaságfejlesztési programok, amelyeket a kormányzat a határ menti térségekben indított azzal a céllal, hogy a külhoni nemzetrészek megmaradását is segítse – hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn Szentgotthárdon, a IV.

 • A hétvégén ismét Red Bull Air Race

  A hétvégén ismét Red Bull Air Race

  Szombaton és vasárnap rendezik a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat hagyományos, budapesti viadalát, amely az idei vb negyedik állomása.