EUR: 305,07 Ft
CHF: 275,63 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Külföld

Egész országra kiterjedő áramszünet okozott zavarokat

Egész országra kiterjedő áramszünet okozott zavarokat szombaton Kenyában.

A lakosság nagy részét és a különféle gazdasági egységeket sújtó áramkimaradást az okozta, hogy a kelet-afrikai ország legfőbb áramvezetéke meghibásodott a fővárostól száz kilométerre északnyugatra.

Az áramellátási zavar miatt számos repülőgépjáratot törölni kellett mind a nairobi Jomo Kenyatta nemzetközi repülőtéren, mind az Eldoret belföldi légikikötőben Hasadékvölgy tartományban. Főleg az országban működő kisebb vállalatok látták a kárát a több óráig tartó áramszünetnek, több tucat üzletnek, fodrászatnak és szabóságnak kiesett az aznapi forgalma.

Az illetékes áramszolgáltató türelmet kért a lakosságtól a műszaki hiba elhárításáig. Az áramellátást sikerült is visszaállítani a legtöbb országrészben, így a fővárosban, Nairobiban, a Nyugati tartományban, akárcsak a Nyanza, a Parti és a Hasadékvölgy tartományban.

Az effajta áramkimaradások meglehetősen gyakoriak Kenyában, részben azért, mert az energiahálózat elöregedett, és mert az országnak kicsi az áramfejlesztő kapacitása. Nairobiban és más nagyobb városokban a nagyvállalatok ezért vészhelyzetben beindítható tartalékgenerátorokat használnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy csodás időutazás – Róma az örök város

  Egy csodás időutazás – Róma az örök város

  Egy semmihez sem hasonlítható időgépben találja magát az, aki ellátogat az olasz fővárosba. Az ókori Római Birodalom hajdani központja olyan monumentális és különleges építészeti remekművek tárházát kínálja az utazóknak, ami életre szóló élményt nyújt.

 • Szabadon engedik O.J. Simpsont!

  Szabadon engedik O.J. Simpsont!

  Október elején kiengedik a börtönből O.J. Simpsont. Az amerikaifutball egykori csillaga, filmsztár csoportos fegyveres rablásért és testi sértésért került rácsok mögé, 2008-ban több mint harminc év szabadságvesztésre ítélték.

 • Lebukott a „vasember”

  Lebukott a „vasember”

  Bár igazán nagyot szeretett volna kaszálni, most mégis hosszú időre nem kell pénzre gondolnia annak a nőnek, aki összesen 102 iPhone telefont próbált becsempészni Kínába.