2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Külföld

Egy 93 éves veterán keresztülfutott az Egyesült Államokon

Csaknem három évig tartott, de szombaton elérte az Atlanti-óceánt az a 93 éves, második világháborús amerikai veterán, aki keresztülfutott az Egyesült Államokon.

Ernie Andrus 2013. október 7-én indult Kaliforniából és Georgia államban, St. Simon Islanden ért célba. Pénteken volt a 93. születésnapja.

Andrus azért szelte át az országot, hogy pénzt gyűjtsön arra: egy második világháborús hajót Indianából visszaszállíthassanak Normandiába a partraszállás 75. évfordulójára 2019-ben. A veterán a világháborúban ugyanis szanitécként szolgált egy hasonló hajón.

A Csendes-óceántól az Atlanti-óceánig futó veterán több mint négyezer kilométert tett meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Leves miatt bukott le egy gyilkos

    Leves miatt bukott le egy gyilkos

    Levesválasztása buktatott le egy gyilkost Indiában: a bűntett elkövetője ugyanis, aki ellopta áldozata személyazonosságát, vegetáriánus ételt kért egy kórházban.

  • Berlin sem osztja Tusk kvótaügyi véleményét

    Berlin sem osztja Tusk kvótaügyi véleményét

    A német kormány nem osztja az Európai Tanács elnökének, Donald Tusknak azt a véleményét, miszerint a menekültek európai uniós tagországok közötti elosztását szolgáló kvótarendszer nem érte el a célját, és a jövőben a tagállamok teljes egyetértésével kell dönteni az ügyben – mondta szerdán Berlinben egy német kormányzati forrás.