2018. április 24., kedd
György

Egyéb VIII.kerület

Egyre nagyobb biztonságban Józsefvárosban

Megnyílt a Bauer Sándor utcai körzeti megbízotti (kmb) iroda, így a kerületben már két helyen kereshetik fel a lakosok közvetlenül a rendőrséget, ami nagyban növeli a józsefvárosiak biztonságérzetét és segíti a bűnmegelőzést, a felderítést.

körzetimegbizottiiroda

A Bauer Sándor utca 4-ben nyílt meg az új körzeti megbízotti iroda

A múlt év végén nyílt meg az első körzeti megbízotti iroda a VIII. kerületben, a Corvin sétányon. Kocsis Máté polgármester már akkor ígéretet tett, hogy az elsőt újabbak fogják követni, hogy a kerületben élőknek egyre szorosabb legyen a kapcsolatuk a rendőrséggel és hatékony bűnmegelőzési munka folyjék. Az ígéret mostanra megvalósult, július közepén átadták az új kmb-irodát a Bauer Sándor utca 4. szám alatt. Az önkormányzat ötmillió forintból alakította ki a helyiséget, amelyet ingyenesen biztosít a rendőrség számára, és átvállalja az üzemeltetés költségeit is.


– A Corvin negyedben tavaly nyílt irodában egy, a most átadott irodában pedig négy körzeti megbízott látja el szolgálati feladatát. A körzeti megbízottak itt tudják fogadni a környéken élőket: meghallgatva felvetéseiket, közösen találhatnak megoldást a közbiztonsági problémákra – mondta megnyitó beszédében Sára Botond alpolgármester.

körzetimegbizottiiroda2

Az új irodában négy körzeti megbízott dolgozik

– A közbiztonság fenntartása a rendőrség és az önkormányzat közös feladata, amelynek szép példája ez az esemény, amikor önkormányzati támogatással ilyen irodát lehet használatba venni – mondta Meichl Géza dandártábornok. – Az iroda egy újabb eszköz ahhoz, hogy Józsefváros rendőrsége és a lakosság közelebb kerülhessen egymáshoz és a kerület közbiztonsága tovább javuljon.


 

Keretes: Mindenki előtt nyitva áll az iroda

A Bauer Sándor utca 4. szám alatti körzeti megbízotti iroda hetente két alkalommal – szerdán 15 és 17 óra között, valamint szombaton 10 és 12 óra között – várja a lakosokat kérdéseikkel, panaszaikkal. Az irodában Simpf Sándor rendőr törzsőrmester (3. körzet), Nagy Tímea rendőr főtörzsőrmester (4. körzet), Darnyi Szabolcs rendőr törzszászlós (5. körzet) és Asztalos Dávid rendőr főtörzsőrmester (6. körzet) teljesít szolgálatot

körzetimegbizottiiroda3

Nyitvatartási időben fogadják a lakosokat kérdésekkel, panaszokkal, észrevételeikkel

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.