EUR: 307,13 Ft
CHF: 281,56 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb VIII.kerület

Egyre nagyobb biztonságban Józsefvárosban

Megnyílt a Bauer Sándor utcai körzeti megbízotti (kmb) iroda, így a kerületben már két helyen kereshetik fel a lakosok közvetlenül a rendőrséget, ami nagyban növeli a józsefvárosiak biztonságérzetét és segíti a bűnmegelőzést, a felderítést.

körzetimegbizottiiroda

A Bauer Sándor utca 4-ben nyílt meg az új körzeti megbízotti iroda

A múlt év végén nyílt meg az első körzeti megbízotti iroda a VIII. kerületben, a Corvin sétányon. Kocsis Máté polgármester már akkor ígéretet tett, hogy az elsőt újabbak fogják követni, hogy a kerületben élőknek egyre szorosabb legyen a kapcsolatuk a rendőrséggel és hatékony bűnmegelőzési munka folyjék. Az ígéret mostanra megvalósult, július közepén átadták az új kmb-irodát a Bauer Sándor utca 4. szám alatt. Az önkormányzat ötmillió forintból alakította ki a helyiséget, amelyet ingyenesen biztosít a rendőrség számára, és átvállalja az üzemeltetés költségeit is.

– A Corvin negyedben tavaly nyílt irodában egy, a most átadott irodában pedig négy körzeti megbízott látja el szolgálati feladatát. A körzeti megbízottak itt tudják fogadni a környéken élőket: meghallgatva felvetéseiket, közösen találhatnak megoldást a közbiztonsági problémákra – mondta megnyitó beszédében Sára Botond alpolgármester.

körzetimegbizottiiroda2

Az új irodában négy körzeti megbízott dolgozik

– A közbiztonság fenntartása a rendőrség és az önkormányzat közös feladata, amelynek szép példája ez az esemény, amikor önkormányzati támogatással ilyen irodát lehet használatba venni – mondta Meichl Géza dandártábornok. – Az iroda egy újabb eszköz ahhoz, hogy Józsefváros rendőrsége és a lakosság közelebb kerülhessen egymáshoz és a kerület közbiztonsága tovább javuljon.

 

Keretes: Mindenki előtt nyitva áll az iroda

A Bauer Sándor utca 4. szám alatti körzeti megbízotti iroda hetente két alkalommal – szerdán 15 és 17 óra között, valamint szombaton 10 és 12 óra között – várja a lakosokat kérdéseikkel, panaszaikkal. Az irodában Simpf Sándor rendőr törzsőrmester (3. körzet), Nagy Tímea rendőr főtörzsőrmester (4. körzet), Darnyi Szabolcs rendőr törzszászlós (5. körzet) és Asztalos Dávid rendőr főtörzsőrmester (6. körzet) teljesít szolgálatot

körzetimegbizottiiroda3

Nyitvatartási időben fogadják a lakosokat kérdésekkel, panaszokkal, észrevételeikkel

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.