2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb II.kerület

Éjszakai kalandra fel!

Itt van az ősz, így lassan indulnak az éjszakai kalandtúrák a Budakeszi Vadasparkban. A szeptemberi és októberi, sötétedés után tartandó alkalmakon a kíváncsi látogatók megismerkedhetnek az éjjeli életmódot folytató állatok viselkedésével és az éjszakai erdő titokzatos neszeivel.

– A látogatók az idei ősz folyamán is megrendezendő éjszakai kalandtúrák során szakvezetők kíséretében nyerhetnek bepillantást a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe – tudtuk meg Jaloveczky Viktóriától, a vadaspark sajtóreferensétől. – Ez azért különösen izgalmas, mert a vadasparkban lakó állatok némelyike éjszakai életmódot folytat, így amikor lenyugszik nap, ők akkor kezdik – vagy épp folytatják – a szokásos napi rutinjukat: esznek, isznak, játszanak, rohangálnak, fára másznak, vadásznak, illetve aktív „társadalmi életet élnek”. Az éjszakát a máskor nem hallható zajok, neszezések, kaparások, horkantások, huhogások és szárnysuhogások teszik még izgalmasabbá.


Az éjszakai túrákon bárki részt vehet, aki nem fél a sötétben, szereti az extrémebb kalandokat, és előre regisztrál. A szervezők azt javasolják, hogy aki éjszakai kalandra adja a fejét, a hátizsákjába feltétlenül tegyen valamilyen világító eszközt (elem- és/vagy fejlámpa) és forró teával töltött termoszt. Egy-egy túra körülbelül kétórás, a meghirdetett napokon maximum kétszer 50 fős csoport indul. Jelentkezni a budakeszi.vadaspark@bkvp.hu címen lehet, az üzenet tárgya: Éjszakai túra. A túrán kizárólag azok vehetnek részt, akik előzőleg e-mailben jelezték szándékukat.

Mikor mehetünk éjszakai túrára?

Szeptemberben 9-én, 16-án, 23-án és 30-án lesz túra, gyülekező este 8 órakor a főbejáratnál. Októberben 7-én, 14-én, 21-én és 28-án szerveznek túrát, ebben a hónapban este 7 órakor lesz a gyülekező a főbejáratnál. Az éjszakai kalandtúrára a felnőttjegy 1350, a gyerekjegy 700 forint.

Budakeszi Vadaspark

A Vadaspark éjszaka még több izgalmat rejt, mint nappal

 

Vadaspark disznó

Vajon mit csinálhat egy vaddisznó éjjel?

Vadaspark kaland

Nappal nagyon sok csoport megfordul itt, de éjszaka csak az jöhet, aki előzetesen regisztrált

Vadaspark marha

Boci, boci tarka

Vadaspark

A látogatókat szakvezető kalauzolja a Vadasparkban

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.