EUR: 307,59 Ft
CHF: 281,39 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb II.kerület

Éjszakai kalandra fel!

Itt van az ősz, így lassan indulnak az éjszakai kalandtúrák a Budakeszi Vadasparkban. A szeptemberi és októberi, sötétedés után tartandó alkalmakon a kíváncsi látogatók megismerkedhetnek az éjjeli életmódot folytató állatok viselkedésével és az éjszakai erdő titokzatos neszeivel.

– A látogatók az idei ősz folyamán is megrendezendő éjszakai kalandtúrák során szakvezetők kíséretében nyerhetnek bepillantást a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe – tudtuk meg Jaloveczky Viktóriától, a vadaspark sajtóreferensétől. – Ez azért különösen izgalmas, mert a vadasparkban lakó állatok némelyike éjszakai életmódot folytat, így amikor lenyugszik nap, ők akkor kezdik – vagy épp folytatják – a szokásos napi rutinjukat: esznek, isznak, játszanak, rohangálnak, fára másznak, vadásznak, illetve aktív „társadalmi életet élnek”. Az éjszakát a máskor nem hallható zajok, neszezések, kaparások, horkantások, huhogások és szárnysuhogások teszik még izgalmasabbá.

Az éjszakai túrákon bárki részt vehet, aki nem fél a sötétben, szereti az extrémebb kalandokat, és előre regisztrál. A szervezők azt javasolják, hogy aki éjszakai kalandra adja a fejét, a hátizsákjába feltétlenül tegyen valamilyen világító eszközt (elem- és/vagy fejlámpa) és forró teával töltött termoszt. Egy-egy túra körülbelül kétórás, a meghirdetett napokon maximum kétszer 50 fős csoport indul. Jelentkezni a budakeszi.vadaspark@bkvp.hu címen lehet, az üzenet tárgya: Éjszakai túra. A túrán kizárólag azok vehetnek részt, akik előzőleg e-mailben jelezték szándékukat.

Mikor mehetünk éjszakai túrára?

Szeptemberben 9-én, 16-án, 23-án és 30-án lesz túra, gyülekező este 8 órakor a főbejáratnál. Októberben 7-én, 14-én, 21-én és 28-án szerveznek túrát, ebben a hónapban este 7 órakor lesz a gyülekező a főbejáratnál. Az éjszakai kalandtúrára a felnőttjegy 1350, a gyerekjegy 700 forint.

Budakeszi Vadaspark

A Vadaspark éjszaka még több izgalmat rejt, mint nappal

 

Vadaspark disznó

Vajon mit csinálhat egy vaddisznó éjjel?

Vadaspark kaland

Nappal nagyon sok csoport megfordul itt, de éjszaka csak az jöhet, aki előzetesen regisztrált

Vadaspark marha

Boci, boci tarka

Vadaspark

A látogatókat szakvezető kalauzolja a Vadasparkban

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.