2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb X.kerület

Élet költözik az elhagyott csarnokba

Hamarosan elkezdődnek az Eiffel-csarnok átépítési munkálatai. A 130 éves kőbányai épület ipari műemlék, itt alakítják ki a Magyar Állami Operaház műhely- és raktárházát, illetve próbacentrumát. Az átépítés 14,5 milliárd forint állami támogatásból valósulhat meg. A MÁV egykori járműjavító telepén díszlet- és jelmezraktárakat, műhelyeket, operastúdiót, próbaszínpadokat és a több mint ezer munkatárs számára pihenőhelyet is kialakítanak.

Budapest, 2016. július 27. Vasúti vágányok a felújításra váró Eiffel-csarnok közelében, a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház leendő műhelyháza és próbacentrumánál a budapesti Kőbányai úton 2016. július 27-én. A MÁV egykori északi járműjavítójában olyan bázist építenek, amelyben helyet kapnak többek között műhelyek, operastúdió, próbaszínpadok és rekreációs tér is a díszlet- és jelmezraktárak mellett. A műemlék csarnok mintegy 14,5 milliárd forintos állami támogatásból újul meg. MTI Fotó: Máthé Zoltán


MTI Fotó: Máthé Zoltán

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Képregények a Dürer Kertben

    Képregények a Dürer Kertben

    A Magyar Képregény Szövetség immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét a Dürer Kertben.

  • Ovisok versenyeztek

    Ovisok versenyeztek

    Tizenkilenc óvoda gyermekei versenyeztek egymással a Csokor utcai óvodában. A napokban 23. alkalommal rendezték meg ugyanis az Ovi Kupát, amelyen idén közel 230 gyerkőc vett részt.