EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb X.kerület

Élet költözik az elhagyott csarnokba

Hamarosan elkezdődnek az Eiffel-csarnok átépítési munkálatai. A 130 éves kőbányai épület ipari műemlék, itt alakítják ki a Magyar Állami Operaház műhely- és raktárházát, illetve próbacentrumát. Az átépítés 14,5 milliárd forint állami támogatásból valósulhat meg. A MÁV egykori járműjavító telepén díszlet- és jelmezraktárakat, műhelyeket, operastúdiót, próbaszínpadokat és a több mint ezer munkatárs számára pihenőhelyet is kialakítanak.

Budapest, 2016. július 27. Vasúti vágányok a felújításra váró Eiffel-csarnok közelében, a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház leendő műhelyháza és próbacentrumánál a budapesti Kőbányai úton 2016. július 27-én. A MÁV egykori északi járműjavítójában olyan bázist építenek, amelyben helyet kapnak többek között műhelyek, operastúdió, próbaszínpadok és rekreációs tér is a díszlet- és jelmezraktárak mellett. A műemlék csarnok mintegy 14,5 milliárd forintos állami támogatásból újul meg. MTI Fotó: Máthé Zoltán


MTI Fotó: Máthé Zoltán

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.