EUR: 307,05 Ft
CHF: 286,11 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Belföld

Fuldokló nő életét mentette meg Klausmann Viktor

Ruhástól ugrott a domonyvölgyi strandon a vízbe egy fuldokló nőért Klausmann Viktor.

2016-08-04-09-46-07-193Az egykori tévés észrevette, hogy a mély vízben egy nő bajba került. Kétszer is elmerült, ám szerencséjére Klausmann-nak volt annyi lélekjelenléte, hogy segítsen rajta.

Bár tette hősies volt, azért jegyezzük meg: a Szerencsekerék című tévéműsor házigazdájaként egy ország kedvencévé váló Viktor télen síoktatóként, nyáron pedig a domonyvölgyi strandon vízi mentőként dolgozik. Így pontosan tudta, mit kell tennie, hogy életet mentsen.

– Kora délután én voltam az ügyeletes a strandon. Fontos szabály, hogy a vízi mentő soha nem fordíthat hátat a víznek. Miközben a strandot figyeltem, épp belekortyoltam egyet a kávémba– elevenítette fel a történteket Klausmann Viktor a Lokálnak. – Feltűnt, hogy a bójasor után a majd négyméteres vízben eltűnik egy hölgy. Amikor felbukkant, keze a magasban volt, csapkodott, majd újra eltűnt. Rögtön tudtam, az az ember ott az életéért küzd.

Viktor lerúgta a papucsát, és ruhástul belegázolt a vízbe. Harminc métert úszott, mire a fuldoklóhoz ért.

„Nyugalom, a hóna alá nyúlok, megemelem, és kiviszem a vízből” – kiáltotta Viktor a hölgynek. Aztán megragadta az asszonyt, háton kiúszott vele a sekély vízbe, ahol talpra állította. A bajba került asszonyt a barátnője támogatta a parton. Ahogy elmúlt az ijedelem, Viktor megkérdezte, hívjon-e mentőt, de nem volt rá szükség. A hölgy tudata kitisztult, leült, majd később, ahogy elmúlt a stressz, odament a vízimentő-állomásra, hogy megköszönje neki, amit érte tett, majd hosszan átölelte Viktort.

– Jólesett ez a gesztus – árulta el Viktor. – Miközben az eset előzményeiről beszélgettem vele, kiderült, csupán pár éve tanult meg úszni, de a mély víz mindig veszélyes közeg maradt a számára. Elmondta, hogy a bójánál még leért a lába, úszott harminc métert befelé, amikor pedig elfáradt, újra le akarta tenni a lábát, de elmerült. És nagyon megijedt. Amikor tizenegy éve Zánkán a vízi mentést tanultam, az oktatóim elmondták: általában ha valaki másodszor is elmerül a mély vízben, az nagyon ritkán bukkan fel újra. Ennek a hölgynek most szerencséje volt.

2016-08-04-09-47-02-112

Evezővel noszogatták a vizsgán

Amikor Klausmann Viktor vízi mentőnek tanult, kiképzője az a Kovács Norbert volt, aki korábban Floridában a tengerparton vigyázott a fürdőzőkre.

– Úgy emlékszem rá, mintha tegnap lett volna: a záróvizsgán még 150 métert kellett úsznom a Balatonban, amikor úgy éreztem, elfáradtam, nem bírom tovább – emlékezik Viktor. – Kovács Norbi mellettem jött egy csónakban, felemelte az evezőt, hogy azzal csap agyon, ha nem úszom le a távot. Ez segített, hogy átessek a holtponton és beérjek a célba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapest az ötödik legolcsóbb európai úticél

  Budapest az ötödik legolcsóbb európai úticél

  Ötödik lett fővárosunk azon a listán, amely 2017 legolcsóbb európai úticéljait szedte össze. Az úgynevezett Daily Backpaper Index szerint egy turista átlagosan napi mintegy 26 dollárért töltheti az idejét Budapesten.

 • Vona Gábor nem tiltaná a mecseteket

  Vona Gábor nem tiltaná a mecseteket

  A radikális szellemiségű Jobbikosok talán még a székről is lefordultak, amikor hétfő este Vona Gábor azt találta mondani az RTL-Klub Magyarul Balóval című műsorában…

 • Bosszút álltak az újságírón?

  Bosszút álltak az újságírón?

  Megdöbbentő támadás áldozata lett Jurák Kata, a PestiSrácok.hu hírportál oknyomozó újságírója. Szentendrén élő kolléganőnk kedd reggel iskolába indult két gyermekével, és menet közben arra lett figyelmes, hogy az autó furcsán viselkedik.